Počasí dnes19 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Respirátory už hasiči rozvážejí pro potřeby pedagogů i zaměstnanců škol v regionu

Hasiči začali ve středu ráno s distribucí ochranných pomůcek pedagogickým a nepedagogickým pracovníkům. Celkem půjde do škol v Plzeňském kraji 153 500 kusů respirátorů FFP2 pro potřeby zaměstnanců.

Respirátory přivezli hasiči v úterý podvečer ze skladu PČR v Opočínku na požární stanici v Přešticích, odtud nyní probíhá další distribuce. Hasiči teď respirátory rozvážejí na určená distribuční místa jednotlivých obcí s rozšířenou působností. „Odtud pak budou respirátory distribuovány do jednotlivých školských zařízení. Pracovníci krajského úřadu Plzeňského kraje pak zajistí rozvor respirátorů na střední školy, učiliště a soukromé školy v regionu,“ uvedla mluvčí kraje Alena Marešová.  

Ochranné pomůcky obdrží všechny školy a školská zařízení na území Plzeňského kraje, která byla k 30. 9. 2020 zapsána ve školském rejstříku a nejsou mimo provoz. V kraji je 12 000 pedagogů ve všech typech škol, v regionu tak rozdělí celkem 120 000 respirátorů se šestiprocentní rezervou. Pro Plzeň bude víc než 29 000 respirátorů. Kraj dostal navíc několik tisíc ochranných prostředků jako rezervu pro soukromé školy a pro případ, že školy mají více pracovníků, než uvádějí ministerské tabulky.

Ohodnoť článek

Foto HZSPK

Štítky distribuce respirátorů, hasiči, respirátory pro učitele, respirátor, Plzeňský kraj, ochranná pomůcka, Přeštice, Opočínek, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Respirátory už hasiči rozvážejí pro potřeby pedagogů i zaměstnanců škol v regionu  |  Koronavirus  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.