Počasí dnes19 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Hasiči Plzeňského kraje dovezli respirátory pro všechny učitele, zítra je budou rozvážet

Hasiči Plzeňského kraje odpoledne dovezli respirátory pro všechny učitele mateřských, základních, středních a speciálních škol na přeštickou požární stanici. Ve středu od 09:00 je budou jednotlivé územní odbory hasičů rozvážet na určená distribuční místa obcí s rozšířenou působností. Informovala o tom mluvčí krajského úřadu Alena Marešová.

Stát slíbil dodat všem učitelům po deseti respirátorech. V kraji je 12 000 pedagogů ve všech typech škol, v regionu tak rozdělí celkem 120 000 respirátorů se šestiprocentní rezervou. O jejich distribuci se přihlásili hasiči, jimž budou pomáhat pracovníci odboru školství. Hasiči ve středu respirátory rozvezou do všech 15 obcí s rozšířenou působností.

"Určení zaměstnanci krajského úřadu zítra (ve středu) ráno, nejpozději do 09:00, dojedou na požární stanici Územního odboru Přeštice, kde na předávacím protokolu potvrdí převzetí zásilky a pomohou s rozpočítáním a naložením respirátorů pro obce rozšířenou působností," uvedla mluvčí Alena Marešová.

Pro Plzeň bude víc než 29 000 respirátorů. Kraj dostal navíc několik tisíc ochranných prostředků jako rezervu pro soukromé školy a pro případ, že školy mají více pracovníků, než uvádějí ministerské tabulky.

Distribuce respirátorů pro školy začala dnes z policejního skladu v Opočínku u Pardubic. Vláda jich uvolnila 2,9 milionu na ochranu učitelů a dalších profesí ve školách proti koronaviru. Do krajů je rozvezou profesionální hasiči, další distribuce bude v režii krajů.

Respirátory FFP2 dostanou pedagogičtí i nepedagogičtí pracovníci v mateřských, základních a středních školách včetně soukromých a církevních.

V Plzeňském kraji je podle pondělních informací krajské hygienické stanice od začátku epidemie přes 4100 nakažených, uzdravených je téměř 1650 a zemřelých 28. V Plzni registrovali dosud hygienici téměř 1550 nakažených, 584 uzdravených a čtyři zemřelé.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky respirátory, Plzeňský kraj, hasiči, respirátory pro učitele, rozvoz respirátorů, respirátor, Plzeň, Krajská hygienická stanice, Přeštice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasiči Plzeňského kraje dovezli respirátory pro všechny učitele, zítra je budou rozvážet  |  Koronavirus  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.