Počasí dnes11 °C, zítra10 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Odběry pro testování na covid provádí i Domažlická nemocnice. Objíždí kraj sanitkou

Do testování na onemocnění covid-19 se společně s Klatovskou a Rokycanskou nemocnicí zapojila i Domažlická nemocnice. Její odběrové sestry vypomáhají nově na stacionárním odběrovém místě v Klatovech a od úterý vysílá nemocnice dvakrát do týdne svůj odběrový tým i přímo do terénu.

„Po dohodě s krizovým štábem Plzeňského kraje odebírá pacienty indikované k vyšetření krajskou hygienickou stanicí, kteří se z různých důvodů nemohou dostavit k vyšetření sami. Náklady na provoz mobilního odběrového místa poskytne Plzeňský kraj,“ informoval mluvčí krajských nemocnic Jiří Kokoška.   

Domažlická nemocnice má s odběry největší zkušenosti. Při jarní vlně pandemie se v Domažlicích provedlo nejvíce odběrů v celém Plzeňském kraji a její personál se výrazně podílel i na provozu odběrových sanitek, které tehdy poskytovala záchranná služba. V současnosti už Domažlická nemocnice zajišťuje i samotnou dopravu.

„Po dohodě s krajskou hygienou bude odběrový tým Domažlické nemocnice objíždět indikované pacienty vždy v úterý a ve čtvrtek,“ říká Marek Kýhos, předseda představenstva Nemocnic Plzeňského kraje.

Stacionární odběrová místa mají v současnosti nemocnice Plzeňského kraje kromě Klatov také v Rokycanech a v případě potřeby ho bude možné otevřít i v Domažlicích nebo Stodu.

Ohodnoť článek

Foto Zdeněk Vaiz

Štítky COVID-19, koronavirus, Plzeňský, nemocnice Plzeňského kraje, testování na covid, odběry, Domažlická nemocnice, a.s., Plzeňský kraj, Klatovy, Rokycanská nemocnice, a.s., Krajská hygienická stanice, Domažlice, Nemocnice Plzeňského kraje, a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Odběry pro testování na covid provádí i Domažlická nemocnice. Objíždí kraj sanitkou  |  Koronavirus  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.