Počasí dnes20 °C, zítra14 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Plzeňský kraj má za uplynulý týden 137 nových případů nákazy covid-19

Za uplynulý týden přibylo v Plzeňském kraji 137 nových případů nákazy koronavirem, o týden dříve byl týdenní nárůst 105 případů. Od začátku pandemie se tak kumulativně nakazilo 1215 lidí s trvalým bydlištěm v Plzeňském kraji, 22 lidí s nemocí covid-19 zemřelo, vyplývá z aktuálních statistik ministerstva zdravotnictví. Podle údajů ministerstva k 30. srpnu se z nemoci vyléčilo 854 lidí s trvalým bydlištěm v Plzeňském kraji.

Hygienici tento týden ukončili mimořádná opatření, která v polovině srpna vyhlásili v obci Tatiná, kde se vyskytlo ohnisko nákazy. Nyní po druhém kontrolním plošném testování v obci nepřibyl žádný nakažený člověk.

Podle ministerstva zdravotnictví za týden přibylo v Plzeňském kraji jedno úmrtí. Od začátku pandemie onemocnělo v kraji v přepočtu 206 lidí na 100 tisíc obyvatel. Je to šestá nejvyšší nemocnost mezi kraji ČR. Před týdnem to bylo 183 nemocných na 100 tisíc obyvatel.

Krajská hygienická stanice, která používá jinou metodiku než ministerstvo, uvádí v kraji od začátku pandemie 1160 nakažených, 21 úmrtí a 928 vyléčených. Od minulého týdne tak podle hygienické stanice přibylo v kraji 130 nakažených a stejný počet lidí se uzdravil. Aktuálně je v kraji podle hygieniků 211 pozitivních lidí.

Nejvíc je jich v Plzni - 108, na severním Plzeňsku 43, na jižním Plzeňsku 23, na Klatovsku 15. Nejméně aktuálně nemocných je v kraji na Domažlicku - dva lidé. Domažlicko bylo při jarní vlně pandemie nejzasaženějším okresem v kraji, od začátku pandemie se zde nakazilo 368 lidí, v nejlidnatějším okrese Plzeň-město dosud 291 lidí.

V posledních týdnech na Domažlicku ale nakažených přibývá nejméně ze všech sedmi okresů kraje. Například za uplynulé dva týdny na Domažlicku přibyly podle hygieniků dva nové případy koronaviru, zatímco v Plzni testy za stejnou dobu odhalily 113 nových případů. Na testy bylo dosud v kraji odebráno 17 056, vzorků, za týden jich přibylo 1575.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky COVID-19, koronavirus, statistika, počet nakažených, Plzeňský, Plzeňský kraj, infekční onemocnění, pandemie, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, okres Domažlice, Krajská hygienická stanice, Tatiná, Plzeň, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Plzeňský kraj má za uplynulý týden 137 nových případů nákazy covid-19  |  Koronavirus  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.