Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

V Nemocnici Horažďovice se podařilo zastavit šíření koronavirové nákazy, hlásí první uzdravené

Šíření koronavirové nákazy se podařilo úplně zastavit v Nemocnici Horažďovice, kde mělo v minulých dnech celkem 38 pacientů a zaměstnanců pozitivní test na covid-19. Nemocnice zřizovaná Plzeňským krajem už hlásí první vyléčené.

„V závěru týdne se uskutečnilo třetí kolo testování pacientů a zaměstnanců na nákazu koronavirem. Díky nastaveným opatřením se dle očekávání úplně zastavilo šíření nákazy a mezi dříve pozitivně testovanými jsou už první vyléčení,“ říká mluvčí krajských nemocnic Jiří Kokoška.

Vyšetření opět absolvovali všichni pacienti a také zaměstnanci nemocnice, kteří chodí do práce. „Nezjistili jsme nikoho nově nakaženého. Naopak pozitivní výsledek vyšetření mělo už pouze 24 pacientů a nadále platí, že se u nich neprojevují žádné významnější zdravotní potíže související s nákazou. Zároveň máme informace od obvodních lékařů, že se uzdravili už i první z nakažených zaměstnanců," informuje mluvčí nemocnice Kokoška.

I přes příznivý vývoj zatím nechává vedení nemocnice v platnosti většinu zavedených opatření. Rozvolňovat je začne zřejmě v prvním zářijovém týdnu, kdy už by měla být většina nakažených osob vyléčena.   

Nákaza byla potvrzena u 26 pacientů a 12 zaměstnanců. Většina buď neměla vůbec žádné příznaky, nebo jen velmi mírné například lehce zvýšenou teplotu, rýmu, nebo částečné oslabení chuti. Nikdo nepotřeboval akutní péči.

Ohodnoť článek

Foto NPK

Štítky Nemocnice Horažďovice, koronavirus, testování, covid-19, nakažení pacienti, nakažení zaměstnanci, Jiří Kokoška, infekční onemocnění, nemocnice, pacient, Nemocnice následné péče LDN Horažďovice, s.r.o., Plzeňský kraj, Horažďovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Nemocnici Horažďovice se podařilo zastavit šíření koronavirové nákazy, hlásí první uzdravené  |  Koronavirus  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.