Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Do policejních budov v Plzeňském kraji můžete od dneška vstupovat jen s rouškou

Ochranné roušky si musí nasadit od pondělí 17. srpna návštěvníci všech budov Policie ČR v Plzeňském kraji. Preventivním opatřením se policie snaží snížit riziko nákazy koronavirem, aby mohla být vždy k dispozici, kdy si to situace vyžádá. Už koncem minulého týdne musela policie uzavřít obvodní oddělení Policie Plzeň 2, kdy měl jeden z policistů pozitivní test na covid-19.

„Naše policejní oddělení jsou místy, kde dochází k větší fluktuaci osob a my bychom rádi efektivně eliminovali případné riziko šíření viru. Proto prosíme veřejnost, aby od 17. srpna z preventivních důvodů, pokud musí vstupovat do budov Policie ČR v Plzeňském kraji, používala na ústa a nos ochranné prostředky. Jedná se o preventivní opatření, které má ochránit nejen policisty, ale i naše návštěvníky,“ informovala mluvčí policie Martina Korandová.  

Z toho důvodu budou i všichni policisté používat ve vnitřních prostorách svých budov roušky.

Preventivním uzavřením obvodního oddělení policie Plzeň 2 reagovala minulý týden v pátek večer policie na situaci, kdy jeden z policistů onemocněl koronavirem. Stalo se tak s ohledem na ochranu zdraví a života nejen kolegů, ale i veřejnosti a zabránění šíření onemocnění.  

„Výkon služby bude samozřejmě zajištěn i nadále, nikdo nemusí mít obavu o svůj život, zdraví či majetek. V případě potřeby pomoci se obraťte na tísňovou linku 158 nebo nejbližší obvodní oddělení. Na veřejný pořádek a dopravu budou dohlížet nejen kolegové z oddělení hlídkové služby, pořádkové jednotky, ale i z dalších oddělení,“ dodala mluvčí policie.

Aktuálně je v Plzeňském kraji 181 pacientů pozitivně testovaných na covid-19. 

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Vít Hassan

Štítky koronavirus, policie, roušky, ochranné prostředky, uzavřené obvodní oddělení, Plzeňský kraj, rouška, COVID-19, Policie České republiky, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do policejních budov v Plzeňském kraji můžete od dneška vstupovat jen s rouškou  |  Koronavirus  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.