Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Koronavirus v Česku: Za víkend přibylo v našem regionu devět nakažených

Během víkendu provedli krajští hygienici 114 testů, devět z nich bylo pozitivních na přítomnost viru covid-19. Aktuálně zůstává v Plzeňském kraji 55 nemocných.

Celkem hygienici evidují k nedělnímu večeru v našem regionu 733 nakažených, 662 z nich už se z onemocnění covid-19 uzdravilo. Celkem hygienici evidují v Plzeňském kraji 12 919 vyšetření na covid-19, vystaveno bylo zatím 3069 karantén. Nemoci u nás podlehlo 16 lidí.

Klatovská nemocnice i nadále provádí testování na onemocnění covid-19 a to jak samoplátcům, kteří chtějí výsledky vyšetření pro svou vlastní potřebu, tak i pacientům, které k vyšetření indikuje ze zdravotních důvodů jejich ošetřující lékař, respektive krajská hygienická stanice.

Aktuálně nemocných v celé zemi je rekordních 4749 lidí, přičemž jejich počet se na hodnotu nejvyšší od březnového počátku epidemie v zemi dostal už v sobotu odpoledne. Vyplynulo to z údajů na webu ministerstva zdravotnictví.

V ČR se nákaza novým koronavirem potvrdila celkově u 16.729 lidí. Počet lidí, kteří v souvislosti s ní zemřeli, se v sobotu zvýšil o dva na 384.

Počet nově prokázaných případů infekce covid-19 v tomto týdnu čtyřikrát po sobě překročil dvě stovky za den. Nejvyšší počet případů, 276, zachytily laboratoře v úterý. O den později bylo pozitivních testů o dva méně. Ve čtvrtek a pátek nárůst zpomalil na 252 a 232 případů.

V pracovní dny laboratoře provádí i více testů. V pondělí jich bylo přes 6500 a v následující dny o zhruba tisícovku více. Naopak v sobotu bylo provedeno podle ministerstva na 4500 testů.

Nejpostiženějším okresem v republice v relativních číslech zůstává Prachaticko. Podle ministerstva tam bylo za posledních sedm dní potvrzeno zhruba 49 případů nákazy v přepočtu na 100.000. Druhým nejpostiženějším okresem je Frýdecko-Místecko, kde připadá na 100.000 obyvatel 40 pozitivních případů.

V nemocnicích v ČR v současné době leží s koronavirem podle aktualizovaných údajů ministerstva 123 lidí. Stav 21 z nich je podle lékařů těžký

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky COVID-19, koronavirus, statistika, počet nakažených, Plzeňský kraj, Česko, infekční onemocnění, Klatovská nemocnice, a.s., Krajská hygienická stanice, Ministerstvo zdravotnictví České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Koronavirus v Česku: Za víkend přibylo v našem regionu devět nakažených  |  Koronavirus  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.