Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Plošné dezinfekci vybraných veřejných míst se nevyhne ani Tachovsko

Tachovsko je třetím okresem Plzeňského kraje, kde se v posledních dnech výrazně zvýšil počet osob nakažených koronavirem. Po Domažlicku a Klatovsku se i na Tachovsku připravuje plošná dezinfekce vybraných míst. Hejtman už jednal se starosty měst Tachov, Stříbro, Bor a Planá, aby se domluvili na postupu proti dalšímu šíření nákazy COVID-19.   

„Domluvili jsme se na tom, že profesionální hasiči poskytnou obcím chlorovou a lihovou desinfekci, kterou budou aplikovat dobrovolní hasiči obcí,“ vysvětluje hejtman Josef Bernard (ČSSD). Dodal, že na Tachovsku není situace tak vážná jako na Domažlicku, ale je třeba opatření nastavit raději s předstihem, než se nákaza více rozšíří.

Jaká místa projdou dekontaminací určí obce na základě doporučení HZS PK. Desinfekci připravují sami hasiči a jsou připraveni zásobovat obce minimálně dalších 14 dní.

Na Tachovsku, stejně jako v celém kraji, už byly vybaveny ochrannými pomůckami také zařízení sociální péče a v případě potřeby je kraj připraven poskytnou další ochranné pomůcky. Balíčky ochranných pomůcek jsou připraveny i pro obce a budou se distribuovat v těchto dnech.

V Plzeňském kraji testy dosud podle aktuálních informací Krajské hygienické stanice v Plzni prokázaly nákazu koronavirem u 466 lidí, na Domažlicku je jich 266, Na Klatovsku 67 a Na Tachovsku, které je třetím hraničním okresem bylo ve středu večer hlášeno 34 pozitivně testovaných osob. V regionu zemřelo v souvislosti s koronavirovou nákazou osm starších osob.    

Ve středu na území Plzeňského kraje operovaly dvě odběrové sanity, které doprovázely dva armádní týmy. Fungovalo poprvé nové odběrové místo v Klatovech a také již zaběhnutá další stacionární odběrová místa v Domažlicích a Plzni. V součtu byl proveden rekordní počet odběrů, více než 350. V plném provozu jsou také laboratoře, které odebrané vzorky vyhodnocují. Dalších sedm studentů vojenské medicíny nově pomáhá hygienikům s chytrou karanténou a s trasováním kontaktů nakažených lidí.

Na hejtmanství už také dorazila část dodávky ochranných prostředků určených pro praktické lékaře pro dospělé, praktické lékaře pro děti a dorost a pro ambulantní specialisty. Další část této dodávky by měla dorazit dnes. Distribuce bude probíhat v následujících dnech.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky COVID-19, koronavirus, statistika, počet nakažených, Plzeňský, Tachovsko, dezinfekce, okres Tachov, infekční onemocnění, Plzeňský kraj, okres Domažlice, okres Klatovy, Tachov, Planá, Bor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Plošné dezinfekci vybraných veřejných míst se nevyhne ani Tachovsko  |  Koronavirus  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.