Počasí dnes12 °C, zítra13 °C
Úterý 15. října 2024  |  Svátek má Tereza
Bez reklam

V souvislosti s koronavirovou nákazou zemřel v Plzeňském kraji pátý člověk

Pátý člověk zemřel v Plzeňském kraji v souvislosti s nákazou novým koronavirem. Oznámila to v pátek odpoledne Krajská hygienická stanice. Pozitivní testy na koronavirus mělo v regionu už 379 lidí, což je o 28 víc než ve čtvrtek. I nadále je nejpostiženějším okresem Domažlicko, kde je aktuálně 227 pacientů s CVID-19. A právě na Domažlicku začínají platit přísná opatření, která mají zabránit dalšímu šíření infekce.

Na Domažlicku žije necelých 11 procent ze všech obyvatel kraje, ale pochází odtud ale 60 procent nákaz odhalených v regionu. Třikrát větší Plzeň má zatím potvrzených 49 nakažených. V přepočtu na 100 tisíc obyvatel je v kraji 64,02 zjištěných infekcí koronavirem, což je po Praze a Olomouckém kraji třetí nejvyšší počet v celé ČR.

Zdravotníci zatím v kraji odebrali k laboratornímu testování 4722 vzorků. Vedle pěti zemřelých se 27 lidí z nákazy vyléčilo, hygienici nařídili 542 karantén. Po Domažlicku a Plzni je nejvíce pozitivně testovaných osob na Klatovsku, které hlásí 49 pacientů s koronavirem. Dalším příhraničním okresem je Tachovsko s 22 zjištěnými případy nákazy, na jižním Plzeňsku je jich 19 potvrzených, na severním Plzeňsku 13 a na Rokycansku tři.

Podle informací z našich zdrojů v plzeňské fakultní nemocnici pochází největší počet pacientů z Domažlicka z řad pendlerů nebo od osob z jejich nejbližšího okolí. Na sociálních sítích lidé z Domažlicka píší o případech, kdy lidé s pozitivními testy chodili běžně nakupovat a nedodržovali nařízenou karanténu. Výjimkou prý nejsou ani případy, kdy lidé překonávají zelenou hranici, aby si v sousedním Německu mohli nakoupit.  

Ohodnoť článek

Foto Pixabay.com

Štítky COVID-19, koronavirus, statistika, počet nakažených, Plzeňský, Domažlicko, infekční onemocnění, okres Domažlice, Plzeňský kraj, pacient, Krajská hygienická stanice, Plzeň, Česko, Praha, Fakultní nemocnice Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V souvislosti s koronavirovou nákazou zemřel v Plzeňském kraji pátý člověk  |  Koronavirus  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.