Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

I dnes stoupal v regionu počet případů s pozitivním testem na COVID-19, už je jich 143

Už 143 potvrzených případů koronavirové infekce má Plzeňský kraj, to je o 22 více než ve středu dopoledne. Hygienici v regionu testovali už 3121 lidí, což je o 309 více než ve středu. Zatím na chorobu v kraji nikdo nezemřel, jeden člověk se uzdravil.

Nejhorší situace je i nadále na Domažlicku, kde je 71 potvrzených případů. Nemoc se tam zpočátku objevila mezi pendlery a lidmi z jejich okolí, nyní už se šíří komunitně. Na území Plzně je 28 případů, na Tachovsku 14. Klatovsko hlásí 11 osob s pozitivním testem na COVID-19, jižní Plzeňsko jich má devět, osm je na severním Plzeňsku a dva na Rokycansku. Nejvíce nemocných je ve věkové kategorii 30 až 39 let a 50 až 59 let.

Ministerstvo zdravotnictví uvádí dnes v Plzeňském kraji 172 zjištěných případů koronavirové infekce, což je o 22 víc než ve středu. Ministerstvo údaje sčítá podle místa trvalého bydliště. Ne všichni lidé s trvalým bydlištěm ale v kraji skutečně žijí a podstoupili testování. Podle ministerstva tak na 100 tisíc obyvatel kraje připadá 29,52 pozitivně testovaných lidí, což je pátý největší poměr nemocných mezi kraji v ČR.

Ohodnoť článek

Foto Pixabay.com

Štítky COVID-19, koronavirus, statistika, počet nakažených, Plzeňský, Plzeňský kraj, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Plzeň, okres Domažlice, okres Tachov, okres Klatovy, okres Rokycany, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

I dnes stoupal v regionu počet případů s pozitivním testem na COVID-19, už je jich 143  |  Koronavirus  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.