Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Nejvíce nakažených osob s COVID-19 hlásí Domažlicko, v kraji má pozitivní test 132 lidí

Aktuálně  je v Plzeňském kraji 132 potvrzených případů nákazy koronavirem, to je o 11 víc než dnes dopoledne a o 22 víc než v úterý odpoledne. Nové informace zveřejnila večer Krajská hygienická stanice v Plzni. První případ koronaviru se v regionu potvrdil 11. března.

Testy podle hygieniků podstoupilo v kraji už 2812 lidí, což je o 348 víc než v úterý. Dosud nikdo v kraji na nemoc COVID-19 nezemřel, uzdravil se jeden člověk.

Ministerstvo zdravotnictví uvádí dnes v Plzeňském kraji 150 potvrzených případů, o 12 víc než v úterý. Ministerstvo údaje sčítá podle místa trvalého bydliště. Řada lidí s trvalým pobytem ale žije mimo region. Podle ministerstva tak na 100 tisíc obyvatel připadá 25,75 pozitivně testovaných lidí, což je šestý největší poměr nemocných mezi kraji v ČR.

Hygienici dosud v kraji vystavili 444 lidem karanténu, ukončenou ji má 347 obyvatel. Nejvíc zjištěných případů nemoci COVID-19 a její největší nárůst je stále na Domažlicku. Pozitivní testy na koronavirus tam má 68 lidí, což je téměř 52 procent všech zjištěných případů v kraji.

Oproti úternímu odpoledni počet zjištěných nákaz na Domažlicku stoupl o 17 lidí, což je většina nových případů. V okrese Plzeň-město, kde žije více než trojnásobek obyvatelstva celého pohraničního Domažlicka, je nyní potvrzeno 24 onemocnění, stejně jako v úterý. Na Tachovsku je 13 zjištěných případů, na Klatovsku deset, na jižním Plzeňsku devět, sedm na severním Plzeňsku a jeden na Rokycansku.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky COVID-19, koronavirus, statistika, počet nakažených, Plzeňský, okres Domažlice, Plzeňský kraj, Krajská hygienická stanice, nemoc, Plzeň, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nejvíce nakažených osob s COVID-19 hlásí Domažlicko, v kraji má pozitivní test 132 lidí  |  Koronavirus  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.