Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

COVID-19 řádí mezi špičkovými politiky z Plzeňska, dalším je senátor Pavel Karpíšek

V domácí karanténě skončil s onemocněním na nový koronavirus další politik z Plzeňska. Tentokrát se jedná o senátora Pavla Karpíška (ODS). Už minulý týden měla pozitivní nález na COVID-19 jeho životní partnerka, radní plzeňského kraje pro oblast životního prostředí Radka Trylčová (ODS).

„Před malou chvilkou jsem získal výsledek testu na nákazu COVID 19 a je bohužel pozitivní. Léčit se budu v domácí izolaci. Už jsem také hygienikům označil všechny lidi, s kterými jsem se v kritické době setkal, a ti jsou nyní kontaktováni. Děkuji za výborný a profesionální přístup všech lékařů a hygieniků, s nimiž jsem záležitost mé nákazy řešil a řeším,“ uvedl na svém facebookovém profilu senátor Pavel Karpíšek.

Preventivní karanténu mají teď všichni, kteří s Karpíškem přišli do kontaktu. Jedná se hlavně o členy senátorského klubu ODS, kteří jsou nyní v karanténě. Senátor Karpíšek se zúčastnil schůze Senátu, která se uskutečnila 18. března. Jeho partnerka Radka Trylčová byla zase 16. března na jednání krajské rady.

Koncem minulého týdne skončilo na základě pozitivního testu na COVID-19 u radní Trylčové v karanténě devět členů rady kraje včetně hejtmana Josefa Bernarda (ČSSD) a několika dalších úředníků. Zatímco u hejtmana a náměstkyň Marcely Krejsové (ODS) a Ivana Bartošové (KDU-ČSL) se onemocnění neprokázalo, náměstek hejtmana pro sociální oblast Zdeněk Honz (ČSSD) potvrdil v pondělí, že má test pozitivní.  

Plzeňský senátor Pavel Karpíšek je zároveň starostou Vejprnic. Dále je členem senátního výboru pro sociální politiku a zdravotnictví. Předsedá podvýboru pro sport a je místopředsedou komise pro rozvoj venkova.

Ohodnoť článek

Foto Pixabay.com

Štítky COVID-19, koronavirus, Plzeňský, Senát, senátor Karpíšek, politici, Pavel Karpíšek, Plzeňský kraj, ODS, karanténa, Radka Trylčová, ČSSD, Josef Bernard, Marcela Krejsová, Zdeněk Honz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

COVID-19 řádí mezi špičkovými politiky z Plzeňska, dalším je senátor Pavel Karpíšek  |  Koronavirus  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.