Počasí dnes11 °C, zítra10 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Po hospitalizaci pacienta s COVID-19 zprovoznila Domažlická nemocnice chirurgickou ambulanci

Chirurgickou ambulanci opět zprovoznila Domažlické nemocnice. Chirurgické oddělení musela nemocnice minulý týden uzavřít vzhledem ke krátké hospitalizaci pacienta pozitivně testovaného na COVID-19.

I nadále zůstává omezena lůžková část chirurgického oddělení. „Je ale pravděpodobné, že nové pacienty začne přijímat v závěru týdne, případně od příštího pondělí,“ řekl mluvčí společnosti Nemocnice Plzeňského kraje Jiří Kokoška.

„Snažíme se vyjít maximálně vstříc chirurgickým pacientům z Domažlicka, kteří byli v uplynulých dnech odkázáni na péči v sousedních regionech. Podařilo se nám zajistit dostatek zdravotnického personálu, abychom mohli opět otevřít akutní chirurgickou ambulanci a to v nepřetržitém režimu. V provozu je od dnešního rána,“ konstatoval ředitel nemocnice Petr Hubáček.

Provoz ambulance zajišťují výhradně lékaři a sestry, kteří v minulém týdnu nepřišli do styku s rizikovým pacientem. Zároveň všichni zdravotníci používají ochranné pomůcky a prostředky a provoz ambulance se řídí zpřísněnými hygienicko-epidemiologickými opatřeními.

V případě, že by bylo nutné některého z ambulantních chirurgických pacientů přijmout k hospitalizaci, byl by prozatím přeložen do Klatovské nebo Stodské nemocnice. Pouze chirurgické pacienty do 18 let může hospitalizovat dětské oddělení v Domažlicích. Lůžková část chirurgického oddělení Domažlické nemocnice zatím nové pacienty nepřijímá. Pečuje pouze o pacienty, kteří se doléčují z minulého týdne.   

Většina personálu chirurgického oddělení již prošla testy na původce onemocnění Covid-19. Zatím všichni s negativními výsledky.

Ohodnoť článek

Foto NPK

Štítky Domažlická nemocnice, koronavirus, pacient s COVID-19, chirurgie, pacient, Domažlická nemocnice, a.s., COVID-19, hospitalizace, Nemocnice Plzeňského kraje, a.s., Petr Hubáček, okres Domažlice, Stodská nemocnice, a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po hospitalizaci pacienta s COVID-19 zprovoznila Domažlická nemocnice chirurgickou ambulanci  |  Koronavirus  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.