Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Prudký nárůst nemocných s COVID-19 v Plzeňském kraji pokračuje, už je jich 71

Prudký nárůst o 25 nových případů pozitivně testovaných osob na COVID-19 v Plzeňském kraji hlásí v pátek odpoledne krajská hygienická stanice oproti počtům z předchozího dne. Aktuálně je v regionu už 71 nakažených a lze předpokládat, že toto číslo se do večera ještě zvýší. Informuje o tom krajská hygienická stanice.

Největší nárůst nemocných zaznamenal hraniční okres Domažlice, odkud vyjíždělo za prací mnoho pendlerů do SRN. Domažlicko má už 30 případů a oproti údajům ze včerejšího večera je to o 21 případů více. Na Tachovsku je devět pozitivně testovaných a tady činil nárůst šest případů.

V Plzni je 16 pacientů s pozitivním testem, na jižním Plzeňsku sedm a na severním Plzeň čtyři. Už neplatí informace z dnešního rána, že bez nálezů jsou okresy Klatovy A Rokycany. Na Klatovsku, které je rovnž hraničním okresem s množstvím pendlerů už jsou čtyři případy onemocnění novým koronavirem a na Rokycansku jeden. 

FOTOGALERIE: Počet nemocných s COVID-19

Pátek, 27. března 2020, 16:11

FOTOGALERIE: Počet nemocných s COVID-19

V nemocnici je na jednotce intenzivní péče a na standardních lůžkách infekční kliniky momentálně sedm lidí. V Plzeňském kraji už hygienici testovali 1658 osob, 411 skončilo v nařízené karanténě, naopak u 292 byla už karanténa ukončena.  Žádný pacient zatím v kraji nezemřel na nový koronavirus. Odběry v kraji zajišťují čtyři stacionární místa a tři sanitky.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky COVID-19, koronavirus, statistika, počet nakažených, Plzeňský, Plzeňský kraj, Krajská hygienická stanice, Plzeň, Německo, okres Domažlice, Domažlice, okres Tachov, Klatovy, Rokycany

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prudký nárůst nemocných s COVID-19 v Plzeňském kraji pokračuje, už je jich 71  |  Koronavirus  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.