Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Počty nemocných s COVID-19 v Plzeňském kraji prudce stoupají, mohou za to i pendleři

Už potřetí během středy se změnil počet osob pozitivně testovaných na COVID-19 v Plzeňském kraji. Podle posledních informací je nakažených už 31 a nelze vyloučit, že do večera se toto číslo ještě zvýší. Hygienikům totiž posupně přichází výsledky testů vzorků, kterých už bylo odebráno 1345. Ve statistice se začínají objevovat pendleři, kteří jezdili za prací do SRN.  

Od rána v regionu přibylo v regionu sedm osob, které onemocněly novým koronavirem. V Plzeňském kraji žije kolem 590 tisíc obyvatel. Aktuálně má Plzeň 14 nakažených, na Domažlicku je osm případů, pět na jižním Plzeňsku, tři na Tachovsku a jeden na severním Plzeňsku.

Bez nálezu je zatím Klatovsko a Rokycansko. Původně hygienici hlásili na Klatovsku dva případy, ale tento údaj se později opravil a nemocní se přiřadili pod Plzeň. Kraj má už i jednoho vyléčeného pacienta. V nařízen domácí karanténě zůstává 374 osob a 280 bylo z karantény propuštěno.

FOTOGALERIE: Statistika nemocných koronavirem v PK

Středa, 25. března 2020, 15:02

FOTOGALERIE: Statistika nemocných koronavirem v PK

Na výsledky testů, které se stále z většiny provádějí v Praze, se čeká několik dní. Testy dosud vyhodnocovala v kraji jen fakultní nemocnice. Od středy se testy provádí také nově zařízená laboratoř v Klatovské nemocnici. Denně se v kraji na čtyřech stacionárních místech a prostřednictvím tří sanitek odebere na doporučení hygieniků kolem 250 vzorků. Nové pozitivní případy, které hygienici dnes zanesli do statistiky, byly ze vzorků odebraných 18. března.

Jeden pacient z Plzeňského kraje se už uzdravil a potvrdil to i ministr zdravotnictví Adam Vojtěch. Vyléčení pacient měl opakovaně negativní testy. Mělo by se jednat o polského řidiče kamionu, který skončil začátkem března na JIP neurochirurgické kliniky ve fakultní nemocnici po těžkém úrazu hlavy způsobeném při autonehodě. 

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík

Štítky koronavirus, počty nemocných, statistika, hygienici, COVID-19, Plzeňský kraj, Německo, pacient, Plzeň, okres Klatovy, Adam Vojtěch, okres Domažlice, okres Tachov, Klatovská nemocnice, a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Počty nemocných s COVID-19 v Plzeňském kraji prudce stoupají, mohou za to i pendleři  |  Koronavirus  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.