Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Nový koronavirus má v Česku první oběť

, aktualizováno 22. března 2020, 21:36

Česko má první oběť nového koronaviru. Lékaři dnes oznámili, že na nákazu zemřel pětadevadesátiletý muž, který byl hospitalizovaný v Praze v Nemocnici Na Bulovce. Podle dostupných informací muž nebyl na jednotce intenzivní péče.

Zemřelý muž trpěl řadou zdravotních problémů, jako chronické srdeční selhání, chronická ischemická choroba srdeční a měl kardiostimulátor. Důvodem úmrtí bylo celkové vyčerpání organismu. "Muž ve věku 95 let byl hospitalizován 18. března, kdy se u něj potvrdila infekce. Trpěl řadou zdravotních problémů. Bohužel i s tímto momentem jsme museli počítat," srhnul ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO).

Podle Vojtěcha je hospitalizováno 74 lidí. Na jednotkách intenzivní péče je 19 z nich, na plicní ventilaci 11 a jeden muž ve Všeobecné fakultní nemocnici (VFN) je na speciálním přístroji, který okysličuje krev.

Počet případů nákazy novým typem koronaviru v Česku dnes stoupl na 1120, oznámilo na svém webu ministerstvo zdravotnictví. Za dnešek přibylo 73 nemocných. Vyléčených z nemoci COVID-19, kterou koronavirus způsobuje, zůstává šest lidí. První tři potvrzené případy nákazy se v České republice objevily před třemi týdny - v neděli 1. března.

Ohodnoť článek

Štítky koronavirus, vir, zdravotnictví, nákaza, úmrtí, Česko, COVID-19, infekční onemocnění, Nemocnice Na Bulovce, Praha, Adam Vojtěch, Všeobecná fakultní nemocnice v Praze, ANO 2011, Jan Hamáček, Ministerstvo zdravotnictví České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nový koronavirus má v Česku první oběť  |  Koronavirus  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.