Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Plzeňané se nemusí bát pít vodu z vodovodu, město garantuje její zdravotní nezávadnost

O kvalitu vody tekoucí z vodovodů se nemusí obávat ani v době koronavirového šílenství obyvatelé Plzně. Nepodložené informace o tom, že by vodu mohla ohrozit virová nákaza, vyvrátil předseda představenstva městské společnosti Vodárna Plzeň Pavel Šindelář.

„Chci ubezpečit všechny obyvatele o tom, že pitná voda, kterou dostáváte z kohoutků je absolutně zdravotně nezávadná. Heslem naší vodárny je „Skvělá voda každý den.“ Mohu tedy garantovat, že dostáváte denně skvělou vodu i v tomto těžkém čase, jako by COVID-19 nebylo. Nebojte se vodu pít, nebojte se z vody vařit, nebojte se ve vodě koupat. Hlavně ji všichni používejme na co nejčastější umývání rukou,“ uvedl Pavel Šindelář (ODS), který je zároveň technickým náměstkem primátora.

A vzhledem k tomu, že má náměstek Šindelář pod palcem i další městskou společnost Čistá Plzeň, zabývající se likvidací odpadů, poradil lidem, jak se správně zbavit použitých jednorázových roušek. „Každá rouška má svoji životnost a po jejím uplynutí musíme tento materiál zlikvidovat. Použitou roušku je třeba vzít, vložit do igelitového pytlíku a zavázat ho. Následně je třeba umýt si po tom ruce. Takto uzavřený pytlík můžete vhodit do odpadkového koše. Ten je potřeba opět zavázat. Následně se odpad vhodí do popelnice nebo do příslušného kontejneru. Společnost Čistá Plzeň pak může takto bezpečně odvést odpad k likvidaci do spalovny,“ dodal technický náměstek primátora Šindelář.

Ohodnoť článek

Foto Pixabay.com

Štítky koronavirus, Vodárna Plzeň, voda, Pavel Šindelář, roušky, Plzeň, VODÁRNA PLZEŇ a.s., odpad, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Plzeňané se nemusí bát pít vodu z vodovodu, město garantuje její zdravotní nezávadnost  |  Koronavirus  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.