Počasí dnes13 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Výstaviště láká na české potraviny i kuchařské show. Soutěžte s námi o dvě vstupenky

PR článek

Sbíhají se vám chutě při pomyšlení na lahodný český sýr, voňavou uzeninu nebo třeba panáka dobré slivovičky nebo skleničku lahodného vína? Pak vyrazte na první ročník CZECH FOOD EXPO na českobudějovické Výstaviště. Koná se od 11. do 14. května jako souběžně s výstavou HOBBY. Kromě českých dobrot se můžete těšit například i na show známých kuchařů. Tři soutěžící od nás získají po dvou čestných vstupenkách.

Veletrh CZECH FOOD EXPO přivítá potravináře z celé České republiky. Návštěvníci se mohou těšit na opravdu bohatou nabídku. Expozice vystavovatelů najdou v pavilonu T1.  Své zastoupení zde budou mít jak výrobci a prodejci masných i mléčných výrobků, tak například i čokoládovny. Chybět nebudou samozřejmě ani pivovary, lihovary nebo vinařství. Většina prezentovaných produktů je držitelem značky Regionální potravina nebo Klasa. V pátek tak budou na pódiu vyhlášeny výsledky soutěže Chutná hezky. Jihočesky.

„Chceme reagovat na stále větší zájem ze strany našich návštěvníků o české potraviny. V rámci Země živitelky se zaměřujeme na všechny obory zemědělství, není tedy až takový prostor právě jen pro potraviny. Rozhodli jsme se tedy současně s HOBBY, což je po živitelce naše druhá největší akce, uspořádat potravinový veletrh CZECH FOODEXPO.  Věříme, že si najde mezi návštěvníky a vystavovateli své příznivce, kteří se i v příštích letech budou na tuto akci rádi vracet,“ uvedl Mojmír Severin, předseda představenstva Výstaviště České Budějovice. Prozradil, že pokud bude mezi návštěvníky zájem, mohla by se z CZECH FOOD EXPO stát i samostatná výstava.

Kuchařská show i ochutnávky

Jedním z těch, kteří nabídnou své speciality na potravinovém veletrhu, bude i farmářský obchod Naše farma. „Nabízíme jihočeské speciality. Máme například ochucené medy, pálivé omáčky, různé druhy paštik, třeba kapří paštiku. Nabízíme například i uzeného kapra s pečenými jablky, nebo slaninádu a další věci. Jedná se o takové unikátnější produkty, které můžete dát i jako dárek. Snažíme se dělat produkty s přidanou hodnotou',“ popisuje Petr Šavel z obchodu Naše farma s tím, že pro návštěvníky budou připravené i ochutnávky. „Domluvili jsme se s několika pekárnami z centra Českých Budějovic a jako ochutnávku nabídneme některé naše speciality na různých druzích pečiva. Jsme sami zvědaví, co bude lidem nejvíc chutnat,“ prozradil.

Slanina, Rychvalský i kuchař, který vařil pro tři americké prezidenty. A „dukátové buchtičky Karla Schwarzenberga“

Speciálním hostem potravinářského veletrhu bude Ondřej Slanina, známý z kulinářského pořadu Kluci v akci. V sobotu se můžou návštěvníci těšit i na show šéfkuchaře Luboše Rychvalského, který poradí, jak co nejméně plýtvat potravinami. V neděli pak návštěvníky určitě potěší show s účastníky MasterChef Česko Pepou Nemravou a Viky. Své kuchařské umění během veletrhu předvede i řada dalších vyhlášených kuchařů. Mezi nimi bude například také Miroslav Dušek, který vařil pro tři americké prezidenty i zpěvačku Glorii Estefan.

Každý den má v rámci kuchařské show své specifické téma. Ve čtvrtek je to „Česká kuchyně a svět“, v pátek „Na hrázi rybníka“, v sobotu „U nás na statku“ a v neděli „Z JIHOČESKÝCH ZÁMKŮ - původní recepty z kuchyně knížecí rodiny Schwarzenbergů“.

„Podíváme se i do šlechtické kuchyně. To jsou často recepty, které už dnes málokdo zná.  Máme autentické receptury, které nám věnoval kuchař Radek Příhonský, který vařil několik let pro Karla Schwanzenberga. Připravoval jídla i podle receptů, které si Schwarzenbergové předávali po staletí.  Například buchtičky s krémem prý připravoval na čtyřikrát, až se trefil do toho, jak je dělala kuchařka z Orlíku, když byl Karel Schwarzenberg malý chlapeček,“ prozradil kuchař, gastroprofesionál a ředitel Gastrofestu Vladimír Tůma, který sám vařil ve 14 zemích světa. Dodal, že se návštěvníci mohou těšit na opravdové kulinářské speciality, mezi nimi například Kapří guláš.

Informace o ceně vstupenek, parkování a podrobný program najdete na stránkách Výstaviště. Vstupenka na CZECH FOOD EXPO je zároveň vstupenkou na výstavu HOBBY.

Soutěž byla ukončena. Dvě vstupenky získává Marie Kešnerová. Gratulujeme! 

Ohodnoť článek

Štítky České Budějovice, výstaviště, Czech Food Expo, soutěž

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výstaviště láká na české potraviny i kuchařské show. Soutěžte s námi o dvě vstupenky  |  Soutěž  |  Drbna  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.