Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Vraťte svoje tělo do kondice!

PR článek

Trápí vás bolesti zad, nemůžete se pořádně ohnout a neustále vám křupe za krkem? Jednorázová sportovní zátěž ani nejrůznější masti proti bolesti nejsou řešením. Zanedbaný pohybový aparát je třeba postupně vracet do kondice za pomoci odborníků, jinak si můžete uškodit ještě víc.

Nejlepší volbou úlevy pro nejrůznější bolesti pohybového aparátu, ať následkem úrazu nebo zanedbané péče, je fyzioterapie. Tato součást léčebné rehabilitace se zabývá diagnostikou, léčbou a prevencí poruch pohybového aparátu. Fyzioterapeuti se svými klienty nejčastěji řeší bolesti zad, krční a bederní páteře a nejrůznější poúrazové stavy. To mohou potvrdit i fyzioterapeuti z Plzně. A jednoznačně se shodují na tom, že není nač čekat a při bolestech pohybového aparátu co nejdřív vyhledat odbornou pomoc. Domácí léčba a nejrůznější babské rady jen prodlužují obtíže a někdy mohou přispět i k zanedbání péče s trvalými následky.

Škála metod k nápravě

K diagnostice a samotné terapii využívají fyzioterapeuti speciální techniky, většinou manuálního charakteru. Svým propojením s medicínskými obory jako jsou chirurgie, ortopedie, interní lékařství a další dokáže pomáhat nejen se samotným pohybovým aparátem, ale uleví i od stresu a psychického napětí. To je, zvlášť v současné době, kdy se řada pacientů potýká i s následky covidové infekce a dlouhodobé pandemie, velmi prospěšné. Absence pohybu, sportování a zanedbaná prevence zhoršila u části populace stav pohybového aparátu a je třeba cílenými postupy vrátit tělo do kondice. Fyzioterapeuti využívají standardizované postupy k péči. K nim patří léčebná tělesná výchova, manuální myoskeletární medicína, měkké mobilizační techniky, elektroterapie, vodoléčba a řada dalších. Všechny přístupy vycházejí ze znalosti anatomie, fyziologie a biomechaniky.

Stavy po úrazu i po jednostranné zátěži při sportu

Svalové dysbalance, jednostranné či nadměrné zatěžování pohybového systému dlouhodobým sezením u počítače, stresem, cvičením ve fitness, golfem, squashem, tenisem také často vedou k bolesti a omezení pohybu. Když se pohyb dlouhodobě nevrátí do rovnováhy, může tento stav vést k funkčním a posléze strukturálním změnám ve svalech, kloubech, páteři i v ostatních částech těla. I to řeší fyzioterapie. Proto je zcela zásadní diagnostika, vstupní rozhovor, aby fyzioterapeut mohl každému klientovi ušít péči přesně na míru, dle jeho zdravotního stavu a diagnózy. Základem úspěchu je dodržování doporučených postupů, pravidelná péče a pozvolné pokroky. U některých poúrazových stavů trvá návrat do kondice delší dobu, ale práce s fyzioterapeuty vyžaduje trpělivost. Výrazně snižuje bolestivost a zkracuje délku rekonvalescence, to určitě stojí za to vydržet.

Ohodnoť článek

Štítky bolest, fyzioterapie, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vraťte svoje tělo do kondice!  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.