Počasí dnes30 °C, zítra20 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Křeslo ušák - k čemu se hodí?

PR článek

Křeslo ušák se těší čestnému titulu klasika. Výrazný nábytek se širokými, prohnutými područkami a vysokým, obepínajícím opěradlem se v anglických domácnostech objevil již v 16. století. Měkká, široká křesla čalouněná tělovými látkami měla poskytovat pohodlí obyvatelům chladných městských domů.

Přestože od debutu ušáků uplynulo několik set let, jejich obliba neklesla. Do jakých interiérů se ikonická křesla hodí? Jak je zkombinovat s dalším nábytkem a vytvořit tak ucelené uspořádání? Podívejte se na naše rady a zjistěte, jak maximálně využít potenciál stylového křesla!

Univerzální design pro milovníky moderny i klasiky 

Čím si ušák získal takovou oblibu? Největší předností tohoto známého kusu nábytku je jeho univerzální design. Vytříbený design neztrácí své kouzlo navzdory plynutí času a měnícím se trendům. Podívejme se na jeho design blíže. Křeslo vděčí za svůj název charakteristickým "uším" (nebo "křídlům"), tj. bočním lamelám umístěným v horní části opěradla. Široký a hluboký sedák křesla je usazen na vysokých nohách, které dodávají tvaru lehkost. Křesla ušáky si dokonale "najdou cestu" do každého interiéru, ať už je zařízen v minimalistickém nebo klasickém duchu. V eklektickém designu se setkává nadčasová elegance se současnou jednoduchostí a vytváří dokonale vyvážený celek.

Křeslo ušák splní očekávání těch, kteří oceňují neobvyklé, výrazné předměty, ale zároveň se nechtějí vzdát pohodlí. Design křesla ušák je totiž mistrovským spojením nápaditého designu s rafinovanou praktickou formou. Můžete si být jisti, že se v hlubokém, měkkém křesle, které zakryje vaše ramena a hlavu, budete cítit výjimečně uvolněně. 

Chybějící část vkusného uspořádání 

V současné době má téměř každý výrobce obývacího nábytku ve svém katalogu alespoň jeden model oblíbeného ušáku. Ikonická křesla se vyrábějí v mnoha verzích, které se od sebe liší rozměry, dekory, typem čalounění či výškou nohou. Právě díky jemným detailům jsou moderní ušáky, ačkoli vycházejí ze stejného vzoru, tak rozmanité.

Ušáky se velmi zřídka prodávají v soupravách s pohovkami. Chcete-li dosáhnout módního a atraktivního efektu, umístěte do sedací soupravy pohovku s ušákem ze stejného materiálu, ale v jiném odstínu. Společným bodem mezi pohovkou a křeslem mohou být ozdobné polštářky. Pozornost věnujte nožičkám. Pokud chcete, aby vaše samostatně sestavená sedací souprava působila celistvě, zvolte nábytek usazený na podobném podstavci (na nožkách ze dřeva, plastu ve stejné barvě nebo kovu). Zajímavého efektu dosáhnete, pokud se rozhodnete pro pohovku a křeslo v kontrastních barvách. Nezapomeňte však, že experimentování s barvami a texturami vyžaduje dokonalý vkus.

Mějte na paměti, že velikost křesla musí odpovídat rozměrům místnosti. Příliš mohutné křeslo bude přeplňovat stísněný interiér. V malých místnostech lépe fungují elegantní modely čalouněné světlými látkami. Vyberte si křeslo s vysokými nohami. Čím výše je sedák nad podlahou, tím lehčeji a elegantněji působí. Pokud zařizujete otevřený, rozlehlý prostor nebo prostornou místnost, máte mnohem širší škálu možností. Pokud nejste omezeni prostorem, zvolte křeslo s podnožkou. 

Nádech lesku

Váš obývací pokoj navržený v glamour stylu postrádá výraznost? Je pohovka příliš malá pro početnou rodinu? Pak umístěte ke konferenčnímu stolku další prvek - křeslo ušák! Křeslo ušák s velurovým čalouněním harmonicky zapadne do glamour tématu vašeho obývacího pokoje. Jemně lesklý, tělový velur vnese do čtyř stěn noblesu. Vedle výjimečných vizuálních vlastností je také funkční: trvanlivý, odolný proti oděru a roztřepení. Velurové tkaniny jsou nejčastěji ošetřeny hydrofobní vrstvou, díky níž tkanina neabsorbuje vodu, což usnadňuje její udržování v bezvadné čistotě. Zajímavé je, že velurové pohovky, křesla, závěsy a další dekorační textilie se doporučují lidem, kteří žijí se čtyřnohými přáteli. Robustní a silný materiál je totiž mimořádně odolný vůči drápkům!

Boho chambray

Neobvyklou alternativou klasického ušáku je model na lyžinách. Jemně houpací křeslo s čalouněním v krémovém, olivovém nebo béžovém odstínu bude tečkou nad "i" v obývacím pokoji inspirovaném módním boho nebo koloniálním stylem. Rytmické houpání, měkké sedadlo s vysokým opěradlem, teplá deka, oblíbená kniha a hřejivý šálek čaje... Dokážete si představit lepší způsob, jak strávit dlouhý podzimní večer? 

Ušáky s původním čalouněním

Ušáky mají v uspořádání dvojí funkci: jsou pohodlným kusem nábytku poskytujícím vysoký komfort a efektní dekorací. Křeslo dobře sladěné s interiérem se stane výrazným prvkem dodávajícím kompozici originalitu. Estétům, kteří mají rádi netradiční řešení, doporučujeme křesla v živém, nápadném odstínu (např. kanárkovém) nebo s patchworkovým vzorem. 

Vkusný nábytek nejen do obývacího pokoje

Ušáky jsou univerzální kusy nábytku, které se vyplatí používat i v jiných místnostech. Prostorné a pohodlné křeslo se skvěle hodí jako doplněk do pracovny, pokoje pro mládež nebo ložnice. S jeho pomocí můžete v ložnici nebo dětském pokoji vytvořit pohodlný prostor pro krmení i čtecí koutek. Možností je mnoho! 

Ohodnoť článek

Štítky křeslo, design, nábytek, interiér, čalounění, obývací pokoj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Křeslo ušák - k čemu se hodí?  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.