Počasí dnes30 °C, zítra20 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

8 věcí, které nutně potřebujete, když jdete rybařit

PR článek

Ať už jste rybářský nováček, nebo profík, k úspěšnému rybolovu potřebujete správné vybavení. Na co byste neměli zapomenout, když se balíte na akci?

1. Rybářská licence

Pokud se chcete vyhnout problémům, měli byste si zřídit rybářskou licenci, se kterou můžete legálně rybařit. Po vybavení licence byste se také měli seznámit s informacemi o rybářských předpisech platných v oblasti, ve které se chystáte na lov.

2. Rybářský prut

Naprostou samozřejmostí rybářského vybavení je prut. Ten se skládá ze tří částí: tyče, navijáku a vlasce. V případě, že s koníčkem začínáte, můžete se ohledně výběru prutu poradit ve specializovaném obchodě.

3. Plastový box

Pořiďte si box, ve kterém budete mít uloženo vše potřebné. Určitě se vám bude hodit mít po ruce náhradní vlasec, návnady, potřebné nářadí atd. Vyberte si box, který má přehledné přihrádky, díky nimž si vše uspořádáte a v případě potřeby ihned najdete.

4. Kovové háčky

Nezapomeňte si přibalit dostatek náhradních háčků. Háček snadno ztratíte v trávě, ale i při přetržení vlasce, když se háček v něčem zasekne. Vezměte s sebou rovnou celou krabičku háčků, jejich výhodou je, že jsou cenově dostupné.

5. Nářadí

Hodit se vám budou také štípačky a řezačka na vlasec nebo nějaké univerzální nářadí. Správný nástroj vám pomůže nejen ucvaknout vlasec, ale také přeštípnout háček. Jako kompaktní varianta dobře fungují například kleštičky na nehty.

6. Návnady a nástrahy

Plastové červy, umělé rybky, třpytky, nebo žížaly? Sbalte si nástrahy všech velikostí. Díky nim máte větší šanci, že úlovek bude stát za to.

7. Splávek

Dalším důležitým pomocníkem je takzvaný splávek. Jedná se o vybavení, které vás dokáže upozornit, když ryba zabere na háček. Splávek pluje na hladině nad háčkem s návnadou, a když se ryba chytí, splávek se ponoří. Hned budete vědět, že na druhém konci prutu něco máte.

8. Lékárnička

Rybářské náčiní je ostré a nebezpečné. Odřeniny či modřiny vzniklé při divokém výlovu jsou naprosto běžné. Dokonce i zapíchnutý háček v uchu není nic neobvyklého. Proto si nezapomeňte přibalit dezinfekci, náplasti, pinzetu, obvazy a další zdravotnické pomůcky. Hodit se bude také opalovací krém a repelent. A teď už hurá na lov!

Ohodnoť článek

Štítky licence, ryby, nářadí, splávek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

8 věcí, které nutně potřebujete, když jdete rybařit  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.