Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Vysoké boty nad kolena: Proč jsou letos volbou číslo jedna?

PR článek

Dámské boty nad kolena jsou elegantním módním doplňkem, který vás během zimy podrží v každé situaci. Proč jsou mezi ženami oblíbené už tolik let a jak vybrat správný model bot tak, abyste zvýraznili své přednosti?

Při výběru vhodných modelů vysokých bot či kozaček nezapomínejte na několik faktorů, které je potřeba zvážit, abyste si vybrali takové, které vám dlouho vydrží a které vynosíte nejčastěji.

Velikost bot

Nejdůležitějším parametrem je velikost boty. Ono to možná zní logicky, ale kromě standardní velikosti je potřeba přihlížet i k šířce nohavice. Boty by měly kopírovat tvar vaší nohy a ani přes lýtko by vám neměly být příliš těsné, ale ani volné. Věnujte pozornost délce, šířce a výšce střihu, aby vám v nich bylo pohodlně a nic vás nikde netlačilo. Přihlédněte i k tomu, že přes zimu budete pravděpodobně nosit tlusté ponožky a punčochy.

Materiál bot

Všichni chceme, aby boty dlouho vydržely. Proto vybírejte kvalitní materiál, který se neošoupe a bude vypadat dlouho jako nový. Nebo bude ideálně zrát v čase. Jaké jsou ty nejčastější materiály zimních vysokých bot?

  • kůže
  • syntetická kůže
  • semiš
  • další syntetické materiály

Elastické kozačky patří do syntetických materiálů. Jsou výjimečným módním doplňkem, který nabízí super schopnost přizpůsobit se tvaru a velikosti nohy, což jí zajistí perfektní a přiléhavý střih.

Proč jsou boty nad kolena tak populární?

Kozačky bývají stálicemi už několik (desítek) let, v oblibě je mají ženy celoročně. Skvěle ladí se sukněmi, šaty i džínami. Vysoké boty nad kolena se dají kombinovat velmi jednoduše a podtrhávají ženskost, což z nich činí jedny z nejoblíbenějších bot vůbec.

TIP: Vyvarujte se kombinací kozaček se sportovními střihy a volnými kalhotami.

Zohledněte svou postavu

Než sáhnete po prvním modelu vysokých bot, zamyslete se nad vhodným druhem bot. Pro každodenní nošení nazujte klasiku bez ozdob, ideálně z hladké kůže. Tyto boty se nejčastěji kombinují s džínami nebo legínami.

Ženy s drobnější postavou by se měly držet tříčtvrtečních délek a vybírat kozačky do půli lýtka. Vyšší boty mohou postavu opticky zmenšit.

Štíhlejší vyšší slečny a ženy naopak kozačky nad kolena směle obout můžou, a to jak k sukni tak i ke kalhotám.

Vnitřní kožíšek, kdyby přituhlo

Zima je, zima je všude, proto byste neměli zapomínat na zateplení a pořádnou podšívku. Zimní vysoké boty s kožíškem by tak měly být téměř nutností do všech zimních měsíců. Záleží ale i na tloušťce podrážky. Čím tlustší je, tím lépe bude bota izolovaná od země. Vybírat byste měli minimálně 1 cm tlustou podrážku.

Nákupem bot to nekončí, ale začíná

Ať už si domů odnesete jakýkoliv model, nezapomínejte na pravidelnou údržbu, aby vám vydržely několik sezón. Boty by se měly pravidelně a ideálně ještě před prvním použitím důkladně naimpregnovat. Po vyzutí je umístěte někam, kde dobře proschnou.

Po sezóně je omyjte vlhkým hadříkem, nechejte je vysušit a vycpěte je novinami, aby držely tvar. Takto na vás počkají až do příští zimy.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Vysoké boty nad kolena: Proč jsou letos volbou číslo jedna?  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.