Počasí dnes23 °C, zítra27 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Chcete se vydat na plavbu s větší skupinou? Pronajměte si katamarán

PR článek

Hledáte originální nápad na další dovolenou se svými přáteli? Chcete pro své kolegy uspořádat nezapomenutelný teambuilding? Zorganizujte jedinečnou plavbu katamaránem. Tento druh plavidla zaručí celé posádce bezpečí, pohodlí i více intimního prostoru pro každého.

Jednoduchý pronájem

Nejdříve si stanovte finanční možnosti celé vaší skupiny. Následně si vyberte, kam byste se chtěli s katamaránem vydat a můžete začít hledat vhodné plavidlo na pronájem. Díky charterovým společnostem si jej zarezervujete snadno online. Potřebné ale je, aby měl někdo ze skupiny kapitánské zkoušky. Požadavků na pronájem ale může být více.

Pokud kapitánské zkoušky nikdo z vás nemá, můžete spolu s katamaránem objednat také kapitána. Vaše plavba tak proběhne zcela v klidu, bez zbytečného stresu a více si ji užijete. S touto službou bude pronájem lodi dražší, ale celkové náklady se díky početnější skupině rozpočítají mezi více lidí.

Zdroj: Pexels.com

Lepší stabilita

Katamarán je na rozdíl od plachetnice dvoutrupým plavidlem a díky tomu je na vodě mnohem stabilnější. Dokonce se vám s ním bude lépe manévrovat třeba během parkování v maríně. Díky nízkému ponoru se dostanete také blíže ke břehu, pokud budete chtít zakotvit u nějaké pláže.

Pokud jsou ve vaší skupině lidé, kteří se bojí vln, naklánění či dokonce převrácení lodi, katamarán by je mohl přesvědčit, že se strachují zbytečně. Pohyby vln není na palubě katamaránu tak cítit, a tak se tu klidně můžete opalovat, uspořádat malou párty nebo si užít romantickou večeři s přáteli při západu slunce.

Plavba na katamaránu je vhodná také pro rodiny s dětmi. Díky stabilitě lodi jsou děti více v bezpečí, i když stále je třeba je hlídat. Na palubu klidně umístíte také kočárek a celkově se do katamaránu vejde větší náklad.

Větší pohodlí a soukromí

Díky dvěma trupům propojeným palubou je katamarán pro svou posádku mnohem pohodlnější. Kajuty se většinou nacházejí v obou trupech, takže se takto můžou od sebe na noc oddělit třeba dvě rodiny a mít více soukromí. Kajuty jsou prostornější, vyšší a je tu také více světla nežli na plachetnici. Horní paluba i kuchyňka jsou také mnohem prostornější. Nachází se tu pohodlné sezení pod stříškou i mimo ní.

Zdroj: Bigstockphoto.com

Velikost vám však bude překážet v přístavu, kde bude katamarán zabírat více místa nežli plachetnice, a tedy za něj více zaplatíte. Připlatíte si také na cenách za pohonné hmoty.

Prostor pro více lidí

Stejně jako plachetnice, také katamarány mají různou velikost. Ale katamarán máte možnost pronajmout si klidně i s 20 či 24 lůžky. A to už je pěkný prostor pro větší skupinu lidí a pro uspořádání parádní párty na lodi.

Ohodnoť článek

Štítky plachetnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chcete se vydat na plavbu s větší skupinou? Pronajměte si katamarán  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.