Počasí dnes23 °C, zítra27 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Jaký styl vás nejvíc vystihuje?

PR článek

Už jste si položili někdy otázku, jaký styl vás vystihuje? Pokud byste se měli popsat, co by bylo první, co vás napadne? Jaké barvy, materiály, dekorace, doplňky preferujete? Jste spíše minimalista, bohém nebo preferujte spojení s přírodou?

Vaše povaha, preference, záliby se budou odrážet v tom, jakým způsobem tvoříte prostředí, které vás obklopuje. Ať už je to móda a výběr oblečení, doplňků, účesu, ale i zařízení domácnosti, dekorací či výběr barev. Váš styl odráží vaši osobnost.

V tomto článku se podíváme na několik nejčastějších stylů, zejména v souvislosti s interiérovým a exteriérovým designem. Existuje mnoho typů interiérového a exteriérového designu a mnohé se neustále vyvíjejí. Najdete mezi nimi novodobé výstřelky i nadčasové klasiky. Každý styl má svá specifika. Seznamte se s některými z nejpopulárnějších stylů a zjistěte, který z nich vás vystihuje nejvíc. Věnujte pozornost tomu, který ze stylů bude „vynikat“ a upoutá vaši pozornost.

Jednoduchost a čisté linie

Minimalistický styl spojuje smysl pro funkčnost a čisté linie. Základním principem je pravidlo: méně je více. Častokrát je minimalismus spojován s chladem a nepříjemnou přísností. To ovšem vůbec není tak. Ve skutečnosti je minimalismus jeden z nejdůkladnějších stylů, který je typický elegancí, rafinovaností se záměrem na pohodlí a funkčnost.

Pro tento styl je typické využívání neutrálního a vzdušného barevného schématu a jednoduché povrchové úpravy. Zařízení je efektivní a v doplňcích a dekoracích není nic přehnané či okázalé.

Nádech venkově

Rustikální styl čerpá inspiraci z exteriéru a kombinuje prvky farmářského a průmyslového stylu. Při pohledu na rustikální styl jej lze definovat několika typickými znaky. Přítomny budou vždy přírodní materiály, průmyslové prvky a nádech farmy. Typické jsou přírodní povrchové úpravy, dřevo, kámen a kůže. Rustikální styl se zaměřuje na jednoduchost a krásu přírody.

Pohodlí a uvolněnost

Bohémský styl je jedním z mála, který si za cíl neklade pořádek. Kombinuje totiž různé barvy, materiály a vzory. Odráží bezstarostný život a heslem je následovat své srdce. Častokrát zahrnuje starožitný nábytek, svítidla, vzorované textilie a koberce, ukázky sbírek umění či různé předměty a dekorace z trhů či sklizené během cest. Typická jsou pohodlná místa k sezení, často ve formě polštářů na podlaze. Bohémský styl se řídí pravidlem, že do něj můžete zakomponovat všechno, pokud se vám to líbí a vzbuzuje to ve vás příjemné pocity. Typické jsou výrazné vzory a barvy, akcent na přírodu a uvolněná atmosféra.

Industriální styl

Industriální styl evokuje městskou atmosféru s továrními prvky. I když by se mohlo zdát, že se jedná o moderní trend v rámci stylů, opak je pravdou. Historie tohoto stylu sahá až do období druhé průmyslové revoluce v západní Evropě. Po jejím skončení mnoho zavřených továren nechalo za sebou spoustu prázdných budov. S nárůstem populace se tak začaly tyto průmyslové oblasti přeměňovat na obytné čtvrti. Typickými prvky jsou odhaleny trubky a trámy, materiály jako cihla a beton či kovy. Surovost těchto materiálů je často kombinována s jemnějšími prvky, jako jsou textilie či jednoduchý nábytek.

Moderní venkov

Preferujete-li teplo, praktičnost, pohodlí a uvolněnost, pak je moderní venkovský styl ten správný pro vás. Spojuje v sobě ducha farmářského domu z provinčního prostředí a moderních prvků. Tento styl spojuje rustikální venkovské prvky, které jsou aktualizovány pro potřeby moderní současnosti. Typická je směs industriálních, minimalistických a skandinávských prvků, které dohromady vytvářejí jedinečné prostory. Typické jsou moderní aktualizace tradičních prvků, otevřené bydlení nebo elegantní osvětlení.

Nádech severu

Skandinávský styl vzdává hold jednoduchosti a svou inspiraci přebírá ze života v severských zemích. Spojuje v sobě funkčnost, jednoduchost, prostornost a přirozené osvětlení. Skandinávský styl je plně funkční, do jisté míry minimalistický a zvýrazňuje přirozené tvary a tónové textury. Typickou barvou je bílá s šedými podtóny. Další barvy jsou aplikovány v podobě jemných doplňků, jako jsou koberce či přehozy. Typické je také využívání dřeva, vrstvené látky, skleněný nábytek, dřevo, čisté linie a textury, které dohromady vytvářejí útulné prostředí.

Stylová i zahrada

Mnoho prvků z designových stylů lze využít i pro zařízení venkovního prostoru či zahrady. Vždyť přece i zahrada tvoří součást vašeho prostoru k bydlení. Můžete si ji zařídit ve stylu, který je vám nejvíce blízký a vytvořit si tak ideální prostředí k odpočinku. Častou součástí zahrad je například i zahradní domek či altán. Zahradní domek či altán mohou být jakýmsi rozšířením vaší domácnosti, například venkovním zahradním obývacím pokojem, kde můžete za pěkného počasí trávit volné chvíle.

Zahradní domek nebo altán přináší několik výhod najednou. Poskytne vám prostor navíc, který můžete využít při pracích na zahrádce, k odpočinku a rekreaci či posezení s blízkými. Často je taková stavba středobodem celé zahrady, a proto by byla škoda, kdyby se zanedbala. Zahradní domek či altán můžete také zařídit jedním ze zmíněných stylů a vytvořit si tak nejen příjemné ale i designové místo. Inspirovat se můžete i těmito designovými zahradními altány, které jsou rozhodně sofistikovanou ozdobou celé zahrady.

Našli jste se v některém z těchto stylů? Který vás nejvíc oslovil? Již nyní můžete začít přemýšlet nad tím, jak byste si mohli zařídit/předělat svůj interiér, ale i exteriér a vytvořit si tak prostředí, které bude lahodit vašim preferencím a vkusu.

Ohodnoť článek

Štítky altán, zahradní domek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jaký styl vás nejvíc vystihuje?  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.