Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Třetí posilující dávku očkování poskytují některá zdravotnická zařízení v Plzni i bez objednání

Během středy odhalily testy v Plzeňském kraji 221 nakažených. Momentálně se podle údajů Krajské hygienické stanice v Plzni s covidem v našem regionu léčí 1526 lidí. Už zhruba měsíc se mohou lidé registrovat k takzvané posilující dávce očkování proti koronaviru. Přeočkování nabízí několik zařízení v regionu i bez registrace.

Podle Centrálního rezervačního systému Ministerstva zdravotnictví, kde jsou kompletní dostupné informace i možnost přihlášení se k posilovací dávce, je registrace na posilující dávku zpřístupněna všem osobám od 12 let po uplynutí 6 měsíců od data ukončení předešlého očkování.

Bez objednání je v Plzni možné se nechat naočkovat například v EUC Klinice Plzeň. „Jsme připraveni přijmout kohokoli, kdo bude mít o 3. dávku zájem. Budeme rádi, když se lidé zaregistrují, ale nemáme problém aplikovat vakcínu i bez registrace v pracovním týdnu a v sobotu. Neděle a státní svátky budeme od listopadu omezovat. Ordinační hodiny budou od listopadu pondělí až sobota od 8:00 do 16:00 hodin, kdy poslední pacient bude přijat v 15:45 hodin,“ uvedlo vedení kliniky. Očkovací centrum se nachází na Denisovo nábřeží.

Zvyšuje se zájem o třetí dávku. K posilujícímu očkování proti covidu je třeba registrace

Očkovací místa nemocnic Plzeňského kraje již pociťují zvýšený zájem občanů o přeočkování proti nemoci covid třetí posilující dávkou. To je od 18. října možné již po půl roce od ukončené vakcinace druhou dávkou. Až dosud to bylo po osmi měsících....

Největší zdravotnické zařízení v Plzeňském kraji, Fakultní nemocnice Plzeň, má své očkovací centrum v areálu na Borech. „Očkovaní, kteří mají nárok na posilovací dávku, budou vyzváni prostřednictvím SMS nebo e-mailem.  Zájemci o posilovací dávku se mohou registrovat do Očkovacího centra ve FN Plzeň i v případě, že dokončené očkování absolvovali v jiném zařízení. Ve FN Plzeň budou všichni zájemci o posilovací dávku naočkováni vakcínou Comirnaty od společnosti Pfizer/BioNTech,“ uvádí nemocnice na svém webu.

Nemocnice Privamed bude opět očkovat v budově Centra jednodenní chirurgie, a to po přechozí registraci. Očkování posilující dávkou se doporučuje především seniorům, občanům s chronickým onemocněním, pracovníkům ve zdravotnictví a pracovníkům v sociálních službách.

Hygienici aktuálně uvádějí 1526 nakažených, kteří v Plzeňském kraji reálně žijí. Nejvíce jich je momentálně v Plzni (563), následuje Klatovsko (242), severní Plzeňsko (211), Domažlicko (171), Rokycansko (159), jižní Plzeňsko (139), a Tachovsko (40).

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Zuzana Reifová

Štítky COVID-19, koronavirus, statistika, počet nakažených, Plzeňský kraj, očkování, nemocnice, Plzeň, Krajská hygienická stanice, Fakultní nemocnice Plzeň, očkovací centrum, Pfizer, BioNTech

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Třetí posilující dávku očkování poskytují některá zdravotnická zařízení v Plzni i bez objednání  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.