Počasí dnes13 °C, zítra18 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Na plzeňské lékařské fakultě začali poprvé studovat také radiologičtí asistenti, zájem byl obrovský

Radiologičtí asistenti začali letos poprvé studovat na Lékařské fakultě Univerzity Karlovy v Plzni. Do dvouletého magisterského oboru se jich přihlásilo 108, nakonec jich nastoupilo 24. Nový magisterský program s názvem Zobrazovací a ozařovací technologie v radiodiagnostice, nukleární medicíně a radioterapii bude připravovat specialisty v rychle se rozvíjející nelékařské zdravotnické profesi. Program je určen absolventům bakalářského programu.

 „Toto studium jsme na naší fakultě připravili v návaznosti na poptávku pracovišť z oblasti zobrazovacích technologií v radiodiagnostice po pracovnících, kteří budou schopni vysoce specializovaných diagnostických výkonů a samostatného rozhodování a výkonů,“ vysvětluje Jiří Ferda, proděkan pro výuku magisterských studijních programů a pro výuku nelékařského zdravotnického personálu.

Že je o obor zájem i ze strany studentů se škole potvrdilo, když přijali 108 přihlášek na 20 vypsaných studijních míst. Nakonec nastoupilo 24 budoucích radiologických asistentů.

O studium na lékařské fakultě je obrovský zájem

Celkově se letos o přijetí na plzeňskou lékařskou fakultu ucházelo rekordních 3600 zájemců. Do prvního ročníku přijela fakulta 299 studentů všeobecného lékařství, kteří mají před sebou šest let studia, a 46 studentů zubního lékařství, jejichž studium je pětileté. Medicínské obory se v Plzni tradičně studují také v angličtině – na všeobecné lékařství se letos zapsalo 94 a na zubní lékařství 29 zahraničních studentů.

Nový kampus Lékařské fakulty v Plzni za 2,4 miliardy se pyšní moderním zázemí a špičkovými technologiemi

Zbrusu nový kampus Lékařské fakulty Univerzity Karlovy v Plzni se dočkal slavnostního otevření. Dosud byla výuka budoucích lékařů roztroušená do několika nevyhovujících objektů ve městě. Nyní je vše pohromadě v nově vybudovaném areálu v aleji...

 „Těší nás zejména zvýšený počet zapsaných studentů do anglického programu zubního lékařství,“ říká Jitka Kuncová, proděkanka pro přijímací řízení studijních programů v anglickém jazyce. „Potvrdil se tím trend postupně se zvyšujícího zájmu o tento obor v posledních letech. Je to pro nás signál, že Lékařská fakulta v Plzni má mezi zájemci ze zahraničí, kteří si studium platí a tedy i pečlivě vybírají, dobrou pověst," dodala.

Fakulta na podzim 2022 otevřela nový kampus vedle fakultní nemocnice na Lochotíně za 1,84 miliardy korun. Přesunula se tam teoretická výuka budoucích lékařů, která se dosud odehrávala v několika budovách ve městě.

Ohodnoť článek

Foto Se svolením Lékařská fakulta Univerzity Karlovy v Plzni

Štítky lékařská fakulta, radiologický asistent, nový studijní obor, zdraví, studium, zahraniční studenti

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na plzeňské lékařské fakultě začali poprvé studovat také radiologičtí asistenti, zájem byl obrovský  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.