Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Hasiči přivezli do objektu kraje zásilku 100 tisíc respirátorů, které si hejtmanství zajistilo

Dalších 100 tisíc kusů respirátorů KN95 dorazilo do provizorního skladu v komplexu budov Krajského úřadu Plzeňského kraje. Respirátory zajistil kraj z vlastních prostředků. Hasiči vyzvedli zásilku respirátorů ve skladu v Opočínku u Pardubic a dopravili ji do Plzně.

„Rád bych poděkoval Hasičskému záchrannému sboru, který nám s převážením zásilek pomáhá,“ uvedl hejtman Josef Bernard (ČSSD). Respirátory bude hejtmanství během následujících dnů distribuovat do zdravotnických zařízení a zařízení pro seniory. Jedná se o druhou z velkých zásilek respirátorů, kterou kraj zajistil vlastními silami. „Připraveny jsou další objednávky, aby byly pokryty nejen akutní potřeby, ale počítá se také s vytvořením rezervy pro další období,“ doplnil hejtman.

Takřka denně kraj také přijímá zásilky od ministerstva vnitra nebo další osobní ochranné pomůcky pořizované Plzeňským krajem. „Dnes pokračuje rozdělení materiálu na distribuční místa. Osobní ochranné prostředky distribuujeme jednotkám dobrovolných hasičů, pohřebním službám v kraji, obcím s rozšířenou působností, pracovníkům vodáren a ČOV, dětským domovům, otevřeným školkám nebo zařízením ústavní výchovy,“ doplnila mluvčí kraje Alena Marešová.  

Ohodnoť článek

Foto KÚPK

Štítky koronavirus, Plzeň, krajský úřad, Plzeňský kraj, respirátory, respirátor, Pardubice, Opočínek, Josef Bernard, ČSSD, Hasičský záchranný sbor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasiči přivezli do objektu kraje zásilku 100 tisíc respirátorů, které si hejtmanství zajistilo  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.