Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Je čas dovolených odpočinkem nebo útokem na naše zdraví?

PR článek

Ačkoli se může zdát, že zasloužená dovolená je relaxem pro duši a tělo, praxe vypadá zpravidla jinak. Jak je možné, že se po návratu z dovolené cítíme unavenější, než před ní? Značnou roli zde sehrává práce, kterou vykonáváme a která nás limituje v tom, zda si vůbec můžeme dovolit „přepnout“ do režimu Nerušit – dovolená.

Pokročilé technologie nás neúprosně dostihnou i na pustém ostrově a je nepsaným pravidlem, že má-li se něco sesypat, stane se tak právě v čase naší dovolené. Stres a napětí, spojené s přípravami na cesty tuzemské i zahraniční, se zajištěním všeho potřebného, starostí o děti a domácí mazlíčky, přemítáním nad tím, co jsem zapomněl, nestihl, nezajistil, má přímý negativní dopad nejen na naši psychickou, ale i fyzickou kondici. O tom, jak může vypadat naše tělo zatížené stresem a nárazovými aktivitami typu „Tak to zkusím, když mám tu dovolenou“ vědí své i na EUC Klinice Plzeň, v jejichž péči řada dovolenkářů následně končí – nejvytíženější jsou tak ordinace chirurgů, ortopedů, rehabilitačních lékařů a fyzioterapie.

„Málokdo se dokáže v dnešním světě na týden zcela odpoutat od celoroční zátěže a stejně tak jen zlomek lidí v produktivním věku si může vzít dovolenou na více než 14 dnů v kuse, jak doporučují odborníci. Než se tělo přenastaví na nepracovní režim, ať již klidový nebo aktivní odpočinek, uplyne několik dnů, a to už je pomalu čas na návrat. Stres, v kombinaci s přechody mezi klimatizovaným a parným prostředím, spolu se záměrem vytěžit z dovolené maximum zážitků, vedou často po návratu do ambulancí našich specialistů – ať již s úrazy nebo bolestmi nejrůznějšího druhu,“ konstatuje ředitelka kliniky PhDr. Alena Hynková, MBA.

A i když léto právě vrcholí a dovolené jsou v plném proudu, není od věci se zamyslet nad tím, zda bolest, která nás trápí od té doby, co jsme se vrátili z dovolené, a o níž jsme přesvědčeni, že „přejde“, nezasluhuje odborné posouzení. Život s bolestí, která se stane chronickou, někdy zcela zbytečně snižuje kvalitu našeho života.

Do péče EUC Kliniky Plzeň se můžete svěřit i vy, pro fyzioterapii vám postačí tzv. FT poukaz, který vám vystaví váš specialista – pak už stačí se jen telefonicky objednat na č.: 378 218 111.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky EUC Klinice Plzeň, úrazy a bolesti, fyzioterapie, návrat z dovolené

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Je čas dovolených odpočinkem nebo útokem na naše zdraví?  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.