Počasí dnes21 °C, zítra18 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Plzeňská EUC klinika otevřela v Přešticích nový onkologický stacionář

PR článek

Absolvovat onkologickou léčbu bez nutnosti hospitalizace, a navíc v moderním a klidném prostředí, mohou od 3. července pacienti EUC Kliniky Plzeň. Nově otevřené Centrum klinické onkologie v Přešticích se bude zaměřovat na léčbu chemoterapií či hormonální terapií. Sloužit bude také jako poradna. Brzy poskytne možnost preventivního vyšetření i samoplátcům.

EUC Klinika v Plzni rozšířila lékařskou péči, kterou v regionu poskytuje. 3. července 2023 totiž otevírá v Přešticích nové Centrum klinické onkologie. „Díky novému pracovišti jsme schopni klientům z Plzeňského kraje a okolí poskytnout plnohodnotnou onkologickou chemoterapeutickou a hormonální léčbu v ambulantním režimu. Pacienti ji mohou absolvovat bez nutnosti hospitalizace, čímž minimalizujeme jejich časové zatížení a zároveň snížíme riziko případných infekcí vyskytujících se v souvislosti s hospitalizací. Klienty čeká v Centru moderní, přívětivé prostředí a profesionální péče s individuálním přístupem ke každému z nich,“ říká PhDr. Alena Hynková, MBA, ředitelka EUC Kliniky v Plzni.

Nový onkologický stacionář se primárně zaměřuje na nádorová onemocnění dospělých osob, kterým je doporučena chemoterapie či hormonální terapie. V rámci doplňkové léčby pak nabízí například aplikaci vitaminu C. Centrum bude navíc dlouhodobě zodpovídat i za monitoring zdravotního stavu pacientů po léčbě. Stacionář pacientům poslouží také jako poradna. V plánu je rovněž zavedení preventivních vyšetření pro samoplátce, kteří by rádi vyloučili onkologické onemocnění.

Prohlídky jsou pečlivé a komfortní

Co vyšetření v Centru obnáší? Proces, kterým pacient prochází při první návštěvě, bývá jen nepatrně delší než následné kontroly. „Při vstupním vyšetření je klíčové správně určit anamnézu, tedy zjistit základní a přidružené klientovy nemoci. Dále klademe velký důraz na kompletaci veškeré dostupné dokumentace o nádorovém onemocnění, výsledků jednotlivých vyšetření – například z oblasti histologie, radiodiagnostiky či ostatních spolupracujících odborností. Na jejich základě stanovujeme léčebný proces. Pacienta a rodinu o všem poučíme a dohodneme optimální načasování,“ vysvětluje proces MUDr. Vít Martin Matějka, onkolog z přeštického Centra klinické onkologie EUC Kliniky Plzeň.

Pacienti se mohou do ambulance objednat telefonicky na čísle 378 218 111, přes recepci EUC Kliniky Plzeň, nebo i online, prostřednictvím aplikace mojeEUC.

Zdravotnická skupina EUC tvoří největší síť ambulantních klinik v ČR. Je největším poskytovatelem ambulantní péče, prémiové péče, mamoscreeningu a lékařské péče pro zaměstnavatele. Od roku 2011 do roku 2022 investovala 1 304 mil. korun především do modernizace přístrojů, vzdělávání zaměstnanců a elektronizace systémů a služeb. Ve 25 zdravotnických zařízeních napříč ČR, 13 mamocentrech, 24 kamenných lékárnách, lékárenském e-shopu a 11 laboratořích zaměstnává 2 300 zdravotníků, kteří provedou 3,6 mil. vyšetření ročně. Na podzim 2017 vydala jako první v sektoru zdravotnictví v ČR emisi dluhopisů, v celkovém objemu 1,4 miliardy korun. V létě roku 2022 byla tato emise úspěšně přefinancována v hodnotě 1,5 miliardy korun. Více na euc.cz.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky EUC Klinika Plzeň, onkologie, onkologický stacionář, Přeštice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Plzeňská EUC klinika otevřela v Přešticích nový onkologický stacionář  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.