Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Chřipková epidemie v Plzeňském kraji trvá, nemocnost mírně stoupá

V Plzeňském kraji pokračuje epidemie akutních respiračních infekcí a chřipky, která začala minulý týden. V kraji s 590 tisíc obyvateli je 9695 nemocných, což je v přečtu na 100 tisíc obyvatel 1681 lidí. Nemocnost oproti minulému týdnu stoupla asi o pět procent, Vyplývá to z aktuálních údajů, které dnes poskytla Krajská hygienická stanice v Plzni. Většina nemocnic v kraji úplně nebo alespoň částečně zakázala návštěvy pacientů.

Hranici epidemie, za niž považují krajští hygienici nemocnost 1500 lidí na 100 tisíc obyvatel, překročily čtyři ze sedmi okresů kraje. Největší poměr nemocných je na Klatovsku, kde je na 100 tisíc obyvatel 2049 nemocných, což je oproti minulému týdnu tříprocentní nárůst. Vysoká nemocnost je také na Tachovsku (v přepočtu 1908 nemocných) a v Plzni - městě (v přepočtu 1805 nemocných).

Pod hranicí epidemie se drží nemocnost v okresech Domažlice, Plzeň - sever a Rokycany. Na Rokycansku je nemocnost stejně jako minulý týden nejnižší v kraji. V přepočtu tam nyní stůně 1152 lidí, což je o osm procent méně než před týdnem.

Kvůli velké nemocnosti se tento i minulý týden zavřely některé plzeňské školy a školky. Do některých by se měly děti vrátit 10. února. Nově má chřipkové prázdniny 2. Základní škola, kde se děti vrátí do výuky 12. února. Mateřská škola v Křimicích je zavřená od 6. do 14. února, Bolevecká základní škola od 7. do 13. února a Benešova základní a mateřská škola od 10. do 14. února, řekla mluvčí magistrátu Eva Barborková. Návštěvy zakázala na vybraných odděleních Fakultní nemocnice Plzeň, soukromé plzeňské nemocnice Privamed a Mulačova nemocnice, krajem vlastněné nemocnice v Klatovech, Stodu a v Horažďovicích, návštěvy nemohou nyní chodit ani do Psychiatrické nemocnice v Dobřanech.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, zdraví, chřipka, Plzeňský, Plzeňský kraj, nemocnice, epidemie, Plzeň, návštěva, Krajská hygienická stanice, okres Klatovy, Fakultní nemocnice Plzeň, Mulačova nemocnice s.r.o., okres Tachov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chřipková epidemie v Plzeňském kraji trvá, nemocnost mírně stoupá  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.