Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Plzeňská nemocnice od čtvrtka na několik měsíců uzavře nejvytíženější vchod

Plzeňská fakultní nemocnice uzavře od čtvrtka 18. dubna od 14:00 svůj nejvytíženější vstup C v lochotínském areálu. Uzavření vchodu je nutné kvůli poslední etapě velké rekonstrukce centrálního příjmu. Vchod C bude uzavřený pro pacienty, zaměstnance i sanitky do června. Provoz se přesouvá do vchodu B.

Centrální příjem Lochotín zajišťuje péči pro urgentní příjem (emergency), traumatologii a pro pacienty interní, neurologické a psychiatrické ambulance. Ročně zde lékaři ošetří přes 42 tisíc lidí. Velkou rekonstrukcí za 100 milionů korun nemocnice zavede zcela novou koncepci péče a jiné prostorové uspořádání centrálního příjmu. Výsledkem bude větší komfort i zkrácení čekací doby pro nemocné. Prostorová změna podle mluvčí umožní důkladné rozdělení pacientů do zón podle naléhavosti případu.

Vznikne recepce se sestrou

Dosud na centrálním příjmu fungoval systém, kdy pacient přicházel za lékařem. Když měl problém na pomezí více oborů, musel mnohdy čekat u různých ambulancí v několika frontách. Na novém centrálním příjmu bude přicházet lékař za svým pacientem. Vznikne recepce, ve které bude sestra pod dozorem lékaře rozdělovat pacienty podle naléhavosti a volat k nim příslušné odborníky

Vznikne například 13 akutních expektačních lůžek, což jsou nemocniční lůžka, na nichž se krátkodobě sleduje vývoj pacientova stavu. Jednou z novinek bude také nové robotické rentgenové pracoviště, které bude mít unikátní polohovací a zobrazovací možnosti.

Autoři | Foto FN Plzeň

Štítky ČR, nemocnice, Plzeň, pacient, lékař, Fakultní nemocnice Plzeň, Lochotín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Plzeňská nemocnice od čtvrtka na několik měsíců uzavře nejvytíženější vchod  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.