Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Chystá se konference Zeleno-modrá infrastruktura: Souvislosti – Inspirace – Zkušenosti

PR článek

Takový název nese mezioborová konference určená pro odborníky z praxe i širokou veřejnost. Tématem je zeleno-modrá infrastruktura, tedy využití zelených rostlin a modré vody, a to zejména za účelem zlepšení mikroklimatu města.

„Forma i obsah jsou voleny tak, aby byly zajímavé pro pracovníka městského obvodu, správce zeleně, ředitele školy, drobného zahrádkáře i člověka, kterého dané téma prostě „jen“ zajímá,“ uvádí Václav Čubr ze sdružení ENVIC, které akci pořádá ve spolupráci s Komisí životního prostředí Rady města Plzně Kompletní program naleznete na webu pořadatele a facebookové události. Akce je zdarma, stačí si pouze rezervovat místo na vaclav.cubr@envic.cz.

Vystoupí přední odborníci z výzkumu i praxe

Akce se koná v pondělí 29. 8. 2022 a program má dvě části. V dopoledním čase, na adrese Jungmannova 1 v prostorách ZČU, jsou od 9:00 do 12:00 připraveny tematické příspěvky s prezentacemi předních odborníků. Vystoupí RNDr. Mgr. Zdeňka Chocholoušková, Ph.D.; Ing. Irena Tolarová; Ing. Hana Hrdličková; Ing. Lucie Davídková; Václav Čubr, DiS. a RNDr. Jindřich Duras, Ph.D., který jako předseda Komise životního prostředí Rady města Plzně přijal odbornou záštitu nad celou konferencí.

Nevšední exkurze na zelenou střechu panelového domu

V druhé části programu je od 13:30 připravena poutavá komentovaná exkurze na první zelenou střechu na panelovém domě v České republice – v Plzni na Slovanech. Ta je unikátní i tím, že je pobytová a obyvatelé domu tak mají takový svůj vlastní parčík s opravdu neopakovatelným výhledem. Za jejím vznikem stojí předseda společenství vlastníků Mgr. Petr Linhart, který účastníky střechou osobně provede a podělí se i o své zkušenosti s jejím budováním.

A jakým tématům se budou přednášející věnovat?

Program bude opravdu pestrý – připraveny jsou tyto příspěvky: Bolevák – co všechno nám ukazuje, Vliv hospodaření se srážkovými vodami na kvalitu povrchových vod, Zeleno-modrá infrastruktura v širších souvislostech, Sídelní stanoviště jako extrémní biotopy pro rostliny, Tůně v Lochotínském parku, Štěrkové záhony a na závěr téma zelených střech skrze uvedenou exkurzi.

„Letošní rok je další z řady suchých a teplotně rekordních a jinak než právě skrze zeleno-modrou infrastrukturu naše města klimatizovat nedokážeme. Je tak nesmírně důležité uvědomit si souvislosti, možná řešení a ta mít vůli realizovat. A k tomu svým dílem přispívá i tato konference," doplňuje Jindřich Duras, předseda Komise životního prostředí Rady města Plzně.

Ohodnoť článek

Štítky mezioborová konference, zeleno-modrá infrastruktura, využití zelených rostlin a modré vody, konference, Plzeň, životní prostředí, rada obce, Petr Linhart, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chystá se konference Zeleno-modrá infrastruktura: Souvislosti – Inspirace – Zkušenosti  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.