Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Programování v ženských rukou: Czechitas chystají v Plzni dva nové kurzy

PR článek

O tom, že programování není nudná změť znaků a čísel, se mohou ženy a dívky v Plzni přesvědčit hned během dvou navazujících kurzů, které na podzim chystá nezisková organizace Czechitas. Třetí říjnovou sobotu (16. 10.) zasvětí lektoři a kouči zájemkyně do světa jazyku Python. Navázat budou moci o pět týdnů později (20. 11.) pokračujícím kurzem na Python.

A o co přesně v kurzu jde a jak probíhá? Lekce jsou určeny pro všechny ženy a dívky, které chtějí nahlédnout pod pokličku programování, ale nevědí, kde začít. Není potřeba žádných znalostí z oboru IT, jen vlastní počítač a chuť se naučit něco nového. Zkušení lektoři během jednodenní výuky provedou účastnice online editorem a vysvětlí jim principy programování, které se dají využít i v jiných programovacích jazycích.

Python jako jeden z nejoblíbenějších jazyků

Python se v celosvětovém žebříčku oblíbenosti dlouhodobě drží mezi prvními třemi. Zároveň je snazší na učení a umožňuje vytvářet například rozsáhlé aplikace.

Z absolventek tohoto kurzu se samozřejmě ještě nestanou hotové programátorky, ale zjistí, zda je svět IT oslovil a zda se chtějí v oboru dál vzdělávat. Pokračovat mohou třeba navazujícím celodenním kurzem v listopadu, který jejich dovednosti a znalosti v Pythonu prohloubí.

Prezenční výuka není jedinou cestou, jak v Plzni absolvovat kurzy. Doba nás naučila, že vzdělávat se dá i online. Na to v Czechitas také pamatují a můžete se přihlásit například na vstupní kurz Poznej svět IT: Přehled pojmů.

Brány IT otevírají nové pracovní možnosti

Czechitas je česká nezisková organizace, která od roku 2014 vzdělává ženy, dívky, ale i děti v oboru informačních technologií. Za dobu svého působení uspořádali stovky krátkodobých a desítky dlouhodobých (tří až čtyřměsíčních) kurzů, jimiž prošlo desetitisíce žen a dívek, které se chtěly rekvalifikovat, hledaly pracovní příležitosti po mateřské dovolené anebo se rozhodly úplně změnit svou dosavadní práci. Až padesát procent absolventek dlouhodobých kurzů si nové zaměstnání v oboru najde už během pár měsíců po jejich skončení. Trh práce v oboru IT totiž neustále poptává nové a nové posily.

Přihlásit se do kurzu Czechitas může každá žena, bez ohledu na věk, vzdělání nebo profesní zaměření. Pokud chcete vědět více přihlaste se třeba na online kurz Poznej Czechitas, který je zdarma.

Více infomací hledejte na www.czechitas.cz.

Ohodnoť článek

Štítky Czechitas, IT, programování, vzdělání, kurz, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Programování v ženských rukou: Czechitas chystají v Plzni dva nové kurzy  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.