Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V Plzni dnes začala mezinárodní letní škola umění ArtCamp

V Plzni dnes začal 15. ročník mezinárodní letní školy umění ArtCamp. Potrvá tři týdny a nabídne přes 30 kurzů. Na loňský ročník přijelo 360 účastníků, letos 380 včetně cizinců, mimo jiné z Japonska a Číny. Výuku povede 40 pedagogů, z toho osm z Polska, Itálie, Velké Británie, Íránu, Japonska, Tchaj-wanu a Kanady. Novinářům to dnes řekla koordinátorka školy Markéta Kohoutková z pořádající Fakulty designu a umění Ladislava Sutnara Západočeské univerzity.

Kurz tvorby obrazového materiálu povede kanadský umělec Kurt van der Basch, který se podílel například na natáčení Hvězdných válek, filmu Iluzionista, pátém pokračování Jurského parku nebo seriálu Babylon Berlin. Dalšími lektory jsou například íránský ilustrátor pro děti Ali Boozari, Ni Zhiqi - profesor malby z šanghajské East China Normal University, který často pracuje s odpadovými materiály, dále britský filmový výtvarník Christopher Rosewarne. Principy a metody arteterapie povede Wiesław Karolak z Lodži.

Nejvíce zaplněné jsou letos podle Kohoutkové přípravné kurzy jako je ilustrace, design, figurální kresba anebo animovaný film, design módních doplňků, malba a design interiéru.

"V pohybových kurzech jsou různé disciplíny stále populárnějšího nového cirkusu. Fashion design nabízí kurz zaměřený na tvorbu módních doplňků a filmoví fanoušci mohou opět nahlédnout do zákulisí vzniku science-fiction návrhů pro film," řekl děkan fakulty a zakladatel ArtCampu Josef Mištera. Novinkou jsou kurzy digitální plastelínové animace, technologie designu modelingu a komiks. Letos poprvé budou tři kurzy v Praze v prostoru DOX+.

Kurzy, jejichž cena zůstává od 3500 do 4000 Kč, jsou pro začátečníky i pokročilé, pro současné i budoucí studenty uměleckých oborů i pro zralé umělce a zájemce o umění. Vzniklé práce budou vystavěné na fakultě veřejnosti každý pátek od 14:00.

Autoři | Foto Pavel Korelus

Štítky ČR, výtvarné, film, školy, vysoké, Plzeň, umění, Japonsko, design, Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara, Itálie, Čína, Polsko, Kanada, Velká Británie, Írán, Tchaj-wan

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Plzni dnes začala mezinárodní letní škola umění ArtCamp  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.