Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Po tropických dnech přijde do Plzeňského kraje ochlazení a silné bouřky s krupobitím

Ještě v průběhu dneška bychom měli naměřit tropickou třicítku. K večeru k nám ale dorazí od západu oblačnost a ní spojené přeháňky a místy i velmi silné bouřky. V úterý by se mělo ochladit na maximálních 27 stupňů. Podle týdenní předpovědi, kterou zveřejnil Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ), nás bude deštivé počasí doprovázet minimálně do čtvrtka.

Velmi vysoké teploty, nebezpečí vzniku požárů a silné bouřky. To jsou tři aktuálně platné výstrahy ČHMÚ pro území Plzeňského kraje. Teploty by ještě v průběhu dneška měly překročit hranici 34 stupňů Celsia, což může představovat pro lidský organismus velkou zátěž.

„Nový týden začneme slunečným ale také horkým pondělkem. Odpolední teploty vystoupí na 31 až 35 °C a na období 11 až 20 hodin je v platnosti výstraha varující před těmito vysokými teplotami. Večer se od západu začne zatahovat a později se přidají i přeháňky nebo bouřky,“ uvedli meteorologové na svých sociálních sítích.

Zejména na západě Čech očekávají meteorologové dnes večer silné bouřky s nárazy větru o rychlosti 70 kilometrů v hodině. Místy mohou padat i kroupy. „Bouřky budou během noci slábnout a od západu přecházet do trvalejšího deště,“ upřesnil ČHMÚ.

Deštivé počasí přetrvá i do dalších dnů. Úterý bude v Plzeňském kraji od rána zatažené s přeháňkami a bouřkami. Během dne dojde k ustávání srážek a ubývání oblačnosti. Maximální teploty se budou pohybovat od 24 do 27 stupňů Celsia. Prakticky stejné počasí vydrží až do čtvrtka, kdy bychom podle meteorologů už mohli odložit deštníky.

Pítka nabízí v parných letních dnech kýžené osvěžení, jsou nenápadná a najdete je hlavně v sadovém okruhu

Současná vedra jsou úmorná zejména ve městech a kdo může, tak raději spěchá k vodě nebo vyhledává alespoň stín pod korunami stromů. V centru města nepotkáte v době oběda skoro ani nohu, ale v sadovém okruhu jsou lavičky zaplněné do posledního...

 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Richard Beneš

Štítky předpověď, počasí, výstraha, ČHMÚ, vedra, tropické teploty, silné bouřky, kroupy, bouřka, Český hydrometeorologický ústav, Plzeňský kraj, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po tropických dnech přijde do Plzeňského kraje ochlazení a silné bouřky s krupobitím  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.