Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

TIPY NA VÍKEND: Vzpomínka na Václava Havla, vánoční koncert i akce pro celou rodinu

Víkend je tady a slibuje mnoho akcí, kde si každý přijde na své. Milovníci hudby mohou ještě v pátek vyrazit na nádvoří plzeňského pivovaru, kde vystoupí Komorní orchestr Plzeňské filharmonie se speciálním vánočním koncertem. V DEPO2015 končí oblíbená interaktivní výstava Tajuplný les a pořadatelé plánují rozlučku s bohatým doprovodným programem. V Moving Station v sobotu vzpomenou také na prezidenta Václava Havla, od jehož smrti uplynulo letos deset let.

Vánoční koncert

Pokud máte rádi vážnou hudbu a nemáte plány na páteční večer, můžete vyrazit na koncert na nádvoří Plzeňského Prazdroje, který začíná od 19 hodin. Vánočně laděným programem provede koncertní mistr Plzeňské filharmonie Michal Sedláček. Posluchači si budou moci užít například výběr českých vánočních koled, Braniborský koncert č. 3 G dur Johanna Sebastiana Bacha a další. Program můžete najít ZDE.

Blik Blik Tajuplný les

O tomto víkendu se naposledy návštěvníkům otevře úspěšná výstava, kterou navštívilo bezmála 26 000 návštěvníků. Na rozloučenou si organizátoři připravili doprovodný program, kde nebudou chybět ukázky tradičních řemesel, bezobalové tržiště, soutěže pro děti a tematicky laděné workshopy. Děti si budou moci vyrobit například vlastní kouzelnou hůlku, která ovládá interaktivní prvky výstavy. Vytvořit si budou moci zájemci i dekorace, lampičku na Betlémské světlo nebo svítící květinu. Podmínky pro vstup najdete na webových stránkách depo2015.cz.

A nebuďte smutnej, Vaňku!

Celkem 85 čtenářů připomene v sobotu 18. prosince 2021, v den 10. výročí úmrtí prvního českého prezidenta Václava Havla, jeho myšlenky čtením z jeho 27 proslovů v plzeňském Moving Station. Program začne od 16:00 a potrvá do půl deváté večer. Akce bude přístupná veřejnosti, sledovat ji bude možné také on-line na Facebooku Moving Station, Plzeň.eu a Plzeň 2015.

„Václav Havel nám touto cestou dává příležitost být spolu. Událost bude nejen o tom, připomenout si, jak Václav Havel přemýšlel a jak komentoval dění ve společnosti, ale hlavně o tom se v čase adventním společně setkat,“ uvedl organizátor akce a produkční Moving Station Ondřej Sosna.

Na živý betlém do zoo

Na adventní program láká v neděli od 15 hodin statek Lüftnerka v plzeňské zoologické zahradě. Organizátorům se téměř po deseti letech podařilo znovu přenést na nádvoří statku vánoční příběh o zrození Ježíška v podání legendárního staroplzeneckého souboru. Návštěvníky přijede pozdravit také emeritní biskup plzeňský František Radkovský. Až do začátku ledna příštího roku mohou návštěvníci zoo obdivovat na Lüftnerce dřevěný malovaný betlém.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Zuzana Duzbabová

Štítky tipy na víkend, Plzeň, DEPO2015, pivovar, Václav Havel, Moving Station, Plzeňská filharmonie, koncert, kultura, zoo, betlém, výstava, nádvoří, Johann Sebastian Bach, Plzeňský Prazdroj, a. s., František Radkovský, les, Facebook, rodina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIPY NA VÍKEND: Vzpomínka na Václava Havla, vánoční koncert i akce pro celou rodinu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.