Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

TIPY NA VÍKEND: Strašidelná procházka v zoo, balet i dobré jídlo

Poslední říjnový víkend nabízí řadu akcí především pro milovníky strašidelného Halloweenu. Na podzimní atmosféru s bubáky láká například plzeňská zoologická zahrada. Kdo by raději dal přednost vlastivědné procházce, ten může v sobotu vyrazit do Strašic na Rokycansku. Na své se ale přijdou i milovníci baletu či ti, kterým se v neděli rozhodně nebude chtít vařit.

Strašidla v Zoo Plzeň

Po roční pauze se tomto víkendu do plzeňské zoo vrací halloweenská akce. Celý areál zahrady nabídne nejen barvy podzimu, ale i tematickou výzdobu a bohatý program. To hlavní se však odehraje hlavně v sobotu. „Do zoologické zahrady se můžete nechat stylově odvézt strašidelným vláčkem z náměstí Republiky. Během dne připravíme vydrám, tučňákům, lemurům, nosorožcům a dalším druhům zvířat dýňovou nadílku. Její přesný časový harmonogram bude zveřejněn před akcí na facebookové události, kde najdete i další aktuální informace k akci,“ zve Klára Bultasová z plzeňské zoo. 

Program začíná od 14 hodin. Děti se budou moci vydat na tajemnou stezku se strašidly a chybět nebude ani oblíbené malování na obličej. V půl šesté odpoledne pak od statku Lüftnerka vyjde společný lampionový průvod. Jeho součástí budou také členové historické skupiny Lorika ve stylových maskách. Vyvrcholení celého večera bude v amfiteátru, kde si zájemci užijí ohnivou show v podání Hellfire.  

Vlastivědná procházka

Kdo by dal raději přednost komornější procházce po Rokycansku, ten se může v sobotu vydat na menší vlastivědný výlet. Sraz účastníků je od 10 hodin v Hospodě na Benátkách ve Strašnicích. Celková délka trasy je deset kilometrů. Putování zavede zájemce do krajiny Františka Ungra. Jednou ze zastávek bude například Poslední uhlířský plac Jana Matěje Mráčka, samota Bébrovna, Vinckův les a Bábovka. Konec bude opět v hospůdce.

Mezinárodní Balet Gala

Do západočeské metropole opět přijíždějí nejlepší žáci baletních škol. V sobotu od 18 hodin vystoupí ti nejnadanější mladí tanečníci na scéně Velkého divadla. „Tato nesoutěžní přehlídka baletních a tanečních škol, kde mohou nejlepší žáci předvést své umění bez zbytečného napětí a zároveň reprezentovat svoji školu, nás čeká již potřinácté. Tato akce je jedinečná nejen v České republice, ale i v celé Evropě. Uvidíte laureáty a vítěze soutěží jako je například „Plzeňský střevíček“, soutěž, která je pokračovatelem nejstarší soutěže pro zájmové baletní školy u nás. Nebude chybět vystoupení profesionálních hostů,“ zve divadlo na jedinečnou událost.

Food festival v Kladrubech

Nádvoří barokního kláštera v Kladrubech v neděli provoní dobroty z celého světa. Návštěvníci mohou dorazit od 10 do 18 hodin. Čekat tam na ně bude pestrá paleta pokrmů připravovaných přímo před zraky návštěvníků. Chybět nebudou ani domácí dezerty, autorská zmrzlina, koktejly alko i nealko či pivo z malých pivovarů. Těšit se také můžete na různé druhy polévek. Kromě nedělního oběda si budou moci návštěvníci užít i varhanní koncert a děti určitě nepohrdnou třeba loutkovým divadlem. Více informací najdete ZDE.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Zoo Plzeň

Štítky tipy, Plzeň, akce, Rokycany, památky, víkend, zoo, food festival, balet, Halloween, okres Rokycany, Strašice, zoologická zahrada, soutěž, Zoologická a botanická zahrada města Plzně, jídlo, Kladruby nad Labem, Bolšoj těatr, Náměstí republiky, Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIPY NA VÍKEND: Strašidelná procházka v zoo, balet i dobré jídlo  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.