Počasí dnes19 °C, zítra23 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Psí den už klepe na dveře! Největší akce pro pejskaře odstartuje už tuto sobotu v Borském parku

PR článek

Už podesáté se sejdou páníčci se svými čtyřnohými parťáky v Borském parku v Plzni. V sobotu od 14 hodin na ně budou čekat otevřená sportoviště i bohatá nabídka chovatelských potřeb. Zapojit se mohou také do soutěže o Nej psa. Součástí programu bude veterinární poradna i blok věnovaný psům z útulku.

Psí den je největší událostí svého druhu v Plzeňském kraji. Městský obvod Plzeň 3 ji pro veřejnost připravuje už od roku 2011 a letošní ročník bude opět nabitý novinkami z psího světa. „Návštěvníci se mohou těšit na otevřená sportoviště s možností vyzkoušet si různé psí disciplíny, chybět nebude bohatá nabídka chovatelský potřeb a služeb, kde si nakoupí od obojků až po pamlsky. Osobně se velmi těším na soutěž o Nej psa,“ láká starosta centrálního plzeňského obvodu David Procházka (ANO).

Součástí programu bude například veterinární poradna nebo rozhovory s pejskaři. Jeden blok je věnován pejskům z útulku, o kterých mimo jiné pohovoří první místostarosta Petr Baloun (ODS). „Sám mám doma dva pejsky z útulku a jsem velmi rád, že i téma opuštěných psů je součástí programu. Moc bych si přál, aby každý pes měl štěstí na svého páníčka, protože pes je jediné zvíře, které Vás miluje víc než sebe," říká Baloun.

Psí den je příležitostí dozvědět se o novinkách a vyzkoušet si různé psí disciplíny. „Sám jsem zvědavý, jaké sportovní disciplíny jsou pro psy připraveny. Psí den je vždy příjemná a pohodová akce, kde se potkávají milovníci psů a mají možnost si mezi sebou sdělovat své zážitky a zkušenosti,“ doplňuje místostarosta Stanislav Šec (KDU-ČSL). „Pro mě je vždycky zážitek vidět tolik spokojených páníčků a jejich psů na jednom místě. Doufám, že se letos vydaří počasí a všichni si akci užijeme,“ uzavírá místostarosta Ondřej Ženíšek (TOP09).

Pestrá přehlídka disciplín i vychytávek

A na co se mohou páníčci a jejich svěřenci těšit? Například na wall climbing pod patronací Bull Sport Blovice. Jedná se o skokové disciplíny, jako šplh po stěně, na které je zavěšený pešek, nebo skok do výšky. Sport je vhodný pro všechny rasy v dobré kondici. Už jste slyšeli o běžeckých pás pro psy? To je treadmill. Jakkoli můžete být ze začátku k tomuto sportu skeptičtí, vězte, že si ho váš pes zamiluje. Skvělá tréninková pomůcka i v poslední době oblíbená soutěžní disciplína. Na Psím dni vám pás propůjčí Cabs Plzeň.

Sportovat ale nemusí jen čtyřnozí mazlíčky. Ostatně velmi oblíbený je také canicross tedy běh se psem. O této disciplíně si mohou moci zájemci popovídat se závodnicí a trenérkou Pájou Hrníčkovou. Zájemci si budou moci vyzkoušet i potřebné vybavení. Velmi populární je také Dog Puller, což je poměrně mladý sport, při kterém se využívají dva fialové kruhy. Disciplínu running i jumping předvede mistryně světa i ČR Markéta Psohlavcová. Ráda také zodpoví dotazy, jak s tímto sportem začít či jak správně trénovat.

Psí potřeby i debaty s odborníky

Sportovat ale nemusí jen čtyřnozí mazlíčky. Ostatně velmi oblíbený je také canicross tedy běh se psem. O této disciplíně si mohou moci zájemci popovídat se závodnicí a trenérkou Pájou Hrníčkovou. Zájemci si budou moci vyzkoušet i potřebné vybavení.  

Organizátoři také myslí na hravé pejsky, kteří mohou v psí herně vyzkoušet řadu hlavolamů. Nakoupit budou moci páníčci také fešné obojky nebo pamlsky. Součástí akce je také povídání s cestovatelkou, která poradí tipy, jak se připravit na dovolenou s chlupatým společníkem.

Tombola o pobyt v hotelu

Celou akci uzavře tombola, ve které bude možné kromě hodnotných dárků od účastnících se prodejců vyhrát atraktivní poukazy. Jedním z nich je poukaz na ubytování v hotelu Rehavital v Jizerských horách, druhým pak poukaz na ubytování v Penzionu Na Celnici v jižních Čechách.  Více informaci najdete na webových stránkách www.psidenplzen.com.

Program akce:

  • 14.00    ZAHÁJENÍ
  • 14.15    DOG PULLER JUMPING (ukázka sportovní disciplíny s mistryní ČR M. Psohlavcovou)
  • 14.30    CESTOVÁNÍ SE PSEM 1. část (rozhovor s cestovatelkou Luckou "Holka s budget listem")
  • 14.45    PRÁCE ASISTENČNÍCH PSŮ (ukázka sdružení Pomocné tlapky)
  • 15.00    HLAVOLAMY A HRAČKY PRO PSY (rozhovor s odbornicí P. Manychovou)
  • 15.15    JAK ZAČÍT SPORTOVAT (rozhovor s trenérkou a závodnicí canicrossu P. Hrníčkovou)
  • 15.30    POMÁHÁME OPUŠTĚNÝM A NECHTĚNÝM (rozhovor se zástupci projektu Packa pro útulkáče a sdružení Šarpej v nouzi)
  • 15.45    CESTOVÁNÍ SE PSEM 2. část (rozhovor s cestovatelkou Luckou "Holka s budget listem")
  • 16.00    PRVNÍ POMOC (rozhovor s MVDr. J. Bendou)
  • 16.15    SOUTĚŽ O NEJ PSA – malá plemena
  • 16.45    SOUTĚŽ O NEJ PSA – velká plemena
  • 17.15    DOG PULLER RUNNING (ukázka sportovní disciplíny s mistryní světa M. Psohlavcovou)
  • 17.30    VYHLÁŠENÍ SOUTĚŽE O NEJ PSA
  • 17.45    TOMBOLA 

Ohodnoť článek

Štítky Psí den, Plzeň, Borský park, pes, chvatel, soutěž, rozhovor, Česko, ANO 2011, ODS, TOP 09, KDU-ČSL

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karel Poláček

Depo2015 nazývám pro sebe, jak je dnes obvyklé a patrně žádoucí, po anglicku Noise Factory, čili továrna na kravál. Toho pozdního večera 11. září patrně pořadatelé "oslavovali" tragické výročí teroristického útoku na tzv. Dvojčata v New Yorku opravdu velkým kraválem. Bydlím totiž cca 2 km daleko a v pokoji, jehož okna jsou na straně odvrácené od směru k Depu2015, jsem nemohl v klidu a s obvykle nastavenou hlasitostí sledovat program v televizi, ač okna pokoje byla vzdor teplému počasí pečlivě uzavřena. Nejsem schopen odhadnout, jak byla nastavena hlasitost oné vůči obyvatelům města bezohledně nastavené produkce, ale bylo to příšerné. Zda si někdo přítomností v tom prostoru chce dobrovolně poškozovat sluch, nechám na každém. Pro naši rodinu byl ten hluk nesnesitelný. Ptám se, zda existuje v Plzni také nějaký hygienik, který se k podobným excesům vyjadřuje a může v zájmu zdraví obyvatel nejen fyzického ale i duševního do nastavení hlasitosti u podobných akci zasáhnout. A takových akcí se tam pořádá za rok několik a vždy s ohromujícím kraválem, který nelze ani při nejlepší vůli nazvat hudbou. Naštěstí ten kravál vypnuli po dvaadvacáté hodině.

Neděle, 19. září 2021, 08:26Odpovědět

Karel Poláček

Zaslechl jsem včera odpoledne hlahol amplionů směrem od parku na Borech. Byl jsem zvědavý, a tak jsem se šel podívat, přehlídková soutěž psů byla velmi zajímavá a hezká. Líbilo se mi to, ač psa jsem nikdy neměl a chovat ho nechci. Tady bylo použití hlasitých reproduktorů na místě, ač jejich hlasitost dosahovala pěkně daleko. To na rozdíl od pozdního večera 11. září, kdy patrně z tzv. Depa na místě bývalých trolejbusových remíz

Neděle, 19. září 2021, 08:14Odpovědět

Psí den už klepe na dveře! Největší akce pro pejskaře odstartuje už tuto sobotu v Borském parku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.