Počasí dnes11 °C, zítra10 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Úřednice z Takasaki přijela sbírat zkušenosti do Plzně

Chika Takano, úřednice magistrátu japonského Takasaki, přijela do Plzně sbírat zkušenosti. Na radnici ji ve středu 31. července přijala pověřená vedoucí Kanceláře primátora města Plzně Jana Komišová. Japonka, která se ve své vlasti věnuje pomoci mentálně postiženým lidem, absolvuje pětidenní stáž na magistrátním odboru sociálních služeb.

Pověřená kancléřka v rozhovoru seznámila stážistku stručně s historií města a představila jí Plzeň jako město kultury, piva i jako město se strojírenskou tradicí. Připomněla také dlouhodobou spolupráci mezi partnerskými městy Plzní a Takasaki, jejíž součástí je kromě jiného i tradiční stáž japonských úředníků v některém z odborů plzeňského magistrátu. „Mám radost, že tento program již řadu let funguje a umožňuje tak našim partnerům získávat nové zkušenosti,“ řekla kancléřka. Chika Takano uvedla, že by se ráda dověděla co nejvíce podrobností o tom, jak má město Plzeň zorganizované sociální služby a zda a jak pomáhá nejen mentálně postiženým, ale i jinak handicapovaným lidem.

Na závěr setkání si Jana Komišová s Chika Takano vyměnily dárky připomínající symboly obou měst i zemí.

Partnerská smlouva mezi Plzní a Takasaki byla uzavřena 1. srpna 1990. Spolupráce se realizuje zejména v kulturní oblasti prostřednictvím různých akcí, výstav i kulturních vystoupení v obou městech.

Takasaki je město s 370 tisíci obyvateli. Rozkládá se v nížině Kantó na ostrově Honšú přibližně 100 km severně od Tokia mezi hranicemi prefektur Saitama a Nagano a přes 100 kilometrů od známého centra zimních sportů Nagana.

Autoři | Foto Martin Pecuch

Štítky Plzeň, Takasaki, úřednice, sociální služby, magistrát, Tokio

Úřednice z Takasaki přijela sbírat zkušenosti do Plzně  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.