Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Železárny Hrádek dnes odstavily ocelárnu, kvůli údržbě i vedrům

Železárny Hrádek ze skupiny Z-group zahájily třítýdenní odstávku ocelárny. Provedou opravy i údržbu technologie. Termín odstávky, která potrvá do 11. srpna, firma zvolila také kvůli tomu, že teploty v ocelárně při současných vedrech stoupají až na 80 stupňů Celsia. Všech 91 zaměstnanců ocelárny má dovolenou. Novinářům to řekl mluvčí skupiny Miroslav Slaný.

"Proběhnou nezbytné opravy technologie, údržba elektrorozvoden a čištění areálu. Vyčistí se rozvaděče vysokého napětí, jeřábové dráhy a provedou se revize výkonových přepínačů. Poté se provoz opět rozběhne naplno," uvedl mluvčí.

Železáři, kteří musí stále nosit brýle, přilbu a ochranné oblečení, už měli od konce června kvůli horku častější přestávky v práci. Náročnější činnosti odkládali na jindy. V tropických dnech haly podniku podle Slaného přes noc nestačí vychladnout. Firma zajistila intenzivnější pitný režim a vyšší přísun minerálů. Spotřeba ochranných nápojů se zvýšila přibližně o 40 procent. "Pokud byste se prošli horkými provozy, sluneční výheň venku před halami, která vám předtím připadala jako pobyt na Sahaře, vám najednou přijde jako příjemné osvěžení," uvedl Slaný.

Z-group Steel Holding je čtvrtou největší ocelářskou skupinou v ČR. Patří do ní vedle Hrádku závody v Chomutově a Veselí nad Moravou.

Vedrem trpí také řidiči autobusů přepravních firem, které skupina Z-Group také sdružuje. Autobusy podniku ČSAD autobusy Plzeň, který zabezpečuje dopravní obslužnost v Plzeňském kraji, zvládají podle Slaného provoz dobře. "Zatímco v některých krajích řada linek nevyjede kvůli technickým problémům, kdy se autobusy v extrémních vedrech neuchladí či praskají hadice na chladicích systémech, v Plzeňském kraji vozy žádné větší technické potíže nezaznamenaly," dodal. Také řidičům podnik zajišťuje dostatek pití, k dispozici mají zásobníky vody. Mohou také nosit letní verzi uniformy s krátkými kalhotami.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, hutě, počasí, firmy, Železárny Hrádek, údržba, Plzeňský kraj, ČSAD, Slaný, Česko, Sahara, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Železárny Hrádek dnes odstavily ocelárnu, kvůli údržbě i vedrům  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.