Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Dobrovolníci své poděkování zdravotníkům promítnou přímo na budovu Klatovské nemocnice

Dobrovolníci z klatovského centra ADRA rekapitulují svůj poslední rok, do kterého podstatně zasáhla koronavirová pandemie. Zároveň chtějí poděkovat personálu zdejší nemocnice. Svůj děkovný vzkaz jim předají velmi netradičně, promítnou ho přímo na budovu zdravotnického zařízení. Videomapping se uskuteční 1. dubna v osm hodin večer.

S nápadem na originální promítání přišel dobrovolník klatovské Adry Roman Schavel. Jako provozovatel autokina má také potřebnou techniku, pro kterou tak nyní najde využití.

,,Nemocnice a její covidová lůžka jsou od podzimu prakticky pořád zaplněná a i když to v posledních dnech vypadá na zlepšení, tak vyhráno zdaleka ještě není. Sestřičky, lékaři i záchranáři už toho mají v uvozovkách plné kecky. A to nejmenší, co můžeme udělat, je, že jim poděkujeme a dáme tak najevo, že o jejich práci víme a vážíme si jí,” říká Schavel.

Podle  posledních údajů Krajské hygienické stanice v Plzni se dosud na Klatovsku koronavirem nakazilo 12 907 lidí. 11 070 se úspěšně vyléčilo. Bohužel 170 osob onemocnění podlehlo.

Dobrovolnické centrum spolupracuje s Klatovskou nemocnicí už déle než rok. Ještě před příchodem pandemie měli plán, že budou chodit na oddělení následné péče, kde si popovídají s pacienty, případně by četli knížky mladším ročníkům na dětském oddělení. Kvůli současné situaci museli své plány přehodnotit a pustili se například do šití roušek.

„I díky kontaktu s nemocnicí vidíme, že zdravotníci pracují s vypětím všech sil a na hranici lidských možností a je nám jasné, že by se na ně nemělo zapomínat a že si poděkování zaslouží. Proto jsme připravili vzkaz, který jim chceme věnovat a alespoň v prvních minutách doplnit i tematickým hudebním doprovodem,” říká vedoucí regionální pobočky Adry v Plzni Nikola Novák.

Děkovná projekce se uskuteční 1. dubna od 20 hodin a potrvá zhruba hodinu. Živý přenos budou moci lidé sledovat na facebooku  nebo na Youtube. Při dodržení všech opatření mohou lidé událost sledovat i přímo na místě.

„Dnes a denně vidím obětavou, náročnou, ale zároveň kvalitně odvedenou práci při léčbě a péči o pacienty. I za sebe proto děkuji nejen našim kmenovým zdravotnickým pracovníkům, ale i studentům, kteří nám pomáhají v odběrovém místě a v očkovacím centru. A samozřejmě poděkování patří i pravidelným sponzorům a dárcům, kteří na nás myslí a pravidelně zásobují naše zaměstnance ovocem, pitím, vitamíny a občerstvením. A v neposlední řadě i dobrovolníkům, jako jsou třeba lidé z Adry. Děkujeme,“ říká hlavní sestra z Klatovské nemocnice Vladislava Veselá.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto nemocnicepk.cz

Štítky Klatovy, nemocnice, videomapping, poděkování zdravotníkům, Klatovská nemocnice, a.s., zdravotnický pracovník, ADRA, Plzeň, Krajská hygienická stanice, Facebook, YouTube, okres Klatovy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dobrovolníci své poděkování zdravotníkům promítnou přímo na budovu Klatovské nemocnice  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.