Počasí dnes13 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Stabilní zaměstnání, třináctý plat a řada benefitů. Leifheit shání mechaniky vstřikolisů

PR článek

Dlouhodobě se mohou pyšnit oceněním za jednoho z nejstabilnějších zaměstnavatelů v České republice. Česká pobočka německé firmy Leifheit, jejíž výrobky používají desítky milionů domácností po celém světě, má v jihočeské Blatné jeden ze svých největších závodů. A každým rokem roste, stejně jako počet jejich zaměstnanců. Oceňovaný zaměstnavatel přitom neustále hledá nové kolegyně a kolegy, aktuálně především mechaniky vstřikolisů.

Leifheit se v Blatné na jihu Čech usadil už více než před čtvrtstoletím. Od té doby se česká pobočka německé firmy vypracovala mezi největší zaměstnavatele v kraji - aktuálně dává práci zhruba šesti stovkám lidí.

Nová šance pro region

Leifheit a Blatná. Toto spojení se zrodilo v roce 1995. Historie německé firmy však sahá daleko hlouběji, konkrétně do roku 1959, kdy firmu v německém Nassau založili manželé Ingeborg a Günter Leifheit. Od samého počátku soustředili zakladatelé pozornost hlavně na vysokou míru kvality a užitku svých produktů. Díky tomu vypracovali Leifheit v celosvětově úspěšnou firmu, Sametová revoluce jí pak otevřela cestu i do České republiky. 

Nástup devadesátých let a otevření trhu pro výrobce z Asie znamenal katastrofu pro textilní průmysl, který měl na jihu Čech bohatou tradici. Významné jihočeské textilky nedokázaly konkurovat levným asijským výrobkům a postupně zavíraly. Naděje pro stovky rodin z regionu pak svitla s investicí německého výrobce.

Úspěšná německá firma Leifheit se počátkem devadesátých let rozhodla expandovat na východní trhy. Na jihu a západě Čech hledala místo, odkud by to nebylo daleko do mateřské firmy v Německu a současně mohla navázat na místní průmyslovou tradici. Blatná se ukázala jako ideální region. Textilní tradice strakonického Fezka a píseckého Jitexu byla nablízku a tím tu byly kvalifikované a šikovné švadlenky.

Vše pro domácnost

Jedním z prvních výrobků nově otevřeného závodu v Blatné byly vytírací návleky na mopy. Díky vysokému standardu kvality a šikovnosti českých pracovníků rozšiřoval postupně jihočeský závod sortiment produktů až do dnešní podoby.

V Blatné nyní Leifheit vyrábí mopy a vytírací sety na podlahu, žehlicí prkna, sušáky na prádlo pro venkovní i vnitřní využití, kuchyňský sortiment a k tomu také hit posledních let: vysavač na okna, který změnil nepříliš populární mytí oken na rychlou a efektivní činnost. 

Tři tisíce kamionů ročně

Od roku 1995 se blatenský závod třikrát rozšiřoval. Výrobní a logistická plocha se nyní rozprostírá na rozloze 25 tisíc čtverečních metrů. V roce 2015 firma otevřela nové logistické centrum, které distribuuje na východní trhy výrobky všech osmi divizí společnosti, které sídlí v Německu, Francii, Polsku a v dalších zemích. 

Ročně přitom projde rukama zaměstnanců Leifheit objem výrobků odpovídající dvěma stům tisíc palet, což představuje přes tři tisíce nákladních aut. 

Stabilní zaměstnání v nestabilní době

Koronavirus způsobil zemětřesení snad ve všech odvětvích ekonomiky. Fungování blatenského závodu však naštěstí nepoznamenal, naopak společnost do modernizace areálu neustále investuje.

„Závod v Blatné patří k největším a nejdůležitějším segmentům koncernu Leifheit AG. Jen v roce 2020 jsme investovali přes 130 milionů korun do automatizace výrobních procesů. Letos by přitom investice měly dosáhnout stejné výše a příští rok je v plánu dokonce stavba nové, větší logistické haly,” uvedl ředitel blatenského závodu Petr Sotona.

Hledá se mechanik, zn. seřizovač vstřikolisů

Vybudování stabilního zázemí je jedním ze základních pilířů firmy, což dokazuje i nejvyšší možné ocenění AAA Czech stability award v rámci hodnocení Czech TOP 100, díky čemuž se Leifheit dlouhodobě zařazuje mezi nejstabilnější zaměstnavatele v České republice. 

Právě díky vydatným investicím závod Leifheit v Blatné pravidelně rozšiřuje řady svých zaměstnanců. Práci zde najdou lakýrníci, skladníci, svářeči, montážní dělníci i švadleny. Aktuálně je však největší poptávka po mechanicích, kteří by měli na starosti servis vstřikolisů. „Práci rádi nabídneme i čerstvým absolventům. Důležitá je hlavně chuť učit se novým věcem a zodpovědný přístup k práci," dodává Sotona.

Pět týdnů dovolené, třináctý plat a garantovaný růst mzdy

A na co se případní zájemci mohou těšit? Zaměstnanci blatenského závodu užívají celé řady benefitů. Vedle garantovaného meziročního růstu mzdy dostávají v předvánočním období i třináctý plat, k dispozici mají nadstandardních pět týdnů dovolené, příspěvky na penzi, na dopravu a možnost firemních svozů, příspěvek na oblečení, dotované občerstvení v závodní kantýně, odměny za zlepšovací návrhy i za doporučení nového kolegy.

„Chceme být pro naše spolupracovníky společností, která jim vedle jistoty práce a výdělku nabízí i další přidanou hodnotu formou široké palety kurzů a seminářů, jazykových kurzů, dnů zdraví, ale i společenských eventů a dalších nevšedních benefitů, přesahujících rámec běžné zaměstnanecké politiky," vysvětluje Sotona.

Pracovníci tak mohou zdarma navštěvovat lekce angličtiny, němčiny a další osobnostní či profesní kurzy. Na odreagování pak firma pořádá například grilování pro zaměstnance, vánoční večírky nebo dny zdraví.

„Je nám upřímně líto, že nás dnešní hektická, koronavirem provázená doba připravila o možnost oslavit naše skvělé jubileum s našimi zaměstnanci, jejich rodinami a širokou veřejností a již teď se všichni těšíme na dobu, kdy si to vynahradíme a všichni si oslavu náležitě užijeme," uzavírá ředitel.

Mám zájem o práci v Leifheit

Napište první písmeno abecedy.

* Povinné položky.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky leifheit, práce, zaměstnání, vstřikolisy, Blatná, Česko, tradice, investice, Německo, Günter Leifheit, Sametová revoluce, Jitex, FEZKO a.s., Nassau

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stabilní zaměstnání, třináctý plat a řada benefitů. Leifheit shání mechaniky vstřikolisů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.