Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Plzeň příští rok přidá na sociální služby 42 milionů, jako letos

Plzeň dá příští rok na spolufinancování sociálních služeb nejméně 42 milionů korun, stejně jako letos. Pravidelný městský dotační titul je určený pro organizace, které poskytují základní druhy a formy sociálních služeb, jako jsou domovy pro seniory, azylové domy, chráněné bydlení, domovy pro lidi se zdravotním postižením a podobně. Peníze slouží na zajištění provozu těchto služeb. Program vyhlašuje pravidelně magistrátní odbor sociálních služeb. Žádosti o dotace bude přijímat pouze od 9. do 20. září 2019. Výsledky město zveřejní nejpozději 28. února 2020, řekla primátorova náměstkyně odpovědná za sociální oblast Eliška Bartáková (ANO).

"Město Plzeň má v regionu největší a nejkomplexnější síť poskytovatelů sociálních služeb. Jsou zde zastoupeny téměř všechny sociální služby podle zákona o sociálních službách. Základní vizí je udržet potenciál této sítě a finančními prostředky podpořit její rozvoj, dostupnost služeb, jejich kvalitu a efektivitu," uvedla Bartáková.

O městskou dotaci mohou žádat pouze poskytovatelé, jejichž služba je zařazena do sítě sociálních služeb Plzeňského kraje nebo do základní sítě ministerstva práce a sociálních věcí. "Výjimkou jsou nově vzniklé sociální služby, ale jen v případě, že byla schválena její potřebnost, tedy korespondují se schválenými koncepčními materiály města," řekla Bartáková.

Dotace, které město dává na spolufinancování sociálních služeb, se zvyšují. V roce 2018 dalo město téměř 30 žadatelům přes 33 milionů korun, letos to bylo už 42 milionů.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, správa, sociální, Plzeň, sociální služby, dotace, ANO 2011, Ministerstvo práce a sociálních věcí České republiky, Plzeňský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Plzeň příští rok přidá na sociální služby 42 milionů, jako letos  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.