Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Farnost v Klatovech posílí kněz z exotické Nigérie, bude sbírat zkušenosti

, aktualizováno 2. září 2020, 19:22

Personální změny zažívá Římskokatolická farnost Klatovy. Biskup plzeňské diecéze Tomáš Holub rozhodl, že k poslednímu srpnu odešel P. Bystrík Feranec do Sokolova a do farnosti Loket, kde bude působit jako farář. Místo něj přichází dočasně nabírat zkušenosti P. Emanuel Onuma, pocházející z Nigérie. Dále bude v Klatovech působit Jáhen Tomáš Kadlec z Domažlic.

Nový kněz, který studuje na Západočeské univerzitě v Plzni bohemistiku, bude do klatovské farnosti pouze dojíždět v sobotu a v neděli. V Klatovech by měl nasbírat cenné zkušenosti, které následně využije v dalších působištích.

O příchodu exotického a moderního kněze už farníci živě diskutují na facebooku. Ve většině případů se na jeho působení těší, i když se shodují v tom, že to určitě nebude mít lehké. Podle našich informací je ale Emanuel vedle toho, že je kněz, také veselý člověk. O tom ostatně svědčí i nápis na triku, které měl na sobě, když se přijel představit. A možná i díky tomu dokáže oslovit i získat nové mladé věřící. 

Mluvčí biskupství Pavel Říha potvrdil, že P. Emanuel Onuma bude skutečně posilou v Klatovech. "Do České republiky přijel už v říjnu 2019 se svým kolegou, který bude působit v Plzni u sv Bartoloměje. Asi půl roku se oba učili texty, aby mohli řádně sloužit mše v české jazyce. Očekáváme, že naše věřící oba kněží zaujmou. Zůstat by zde mohli až čtyři roky," uvedl Pavel Říha.  

Po svém jáhenském vysvěcení je k farnosti do Klatov nově přidělen také Jáhen Tomáš Kadlec původem z Domažlic, který zde bude působit i po svém kněžském vysvěcení. Farářem a okrskovým vikářem zůstává P. Jaroslav Hůlle. 

   

Ohodnoť článek

Foto Jiří Strašek

Štítky farář, církev, farnost, nový farář, P. Emanuel Onuma, jáhen Tomáš Kadlec, Klatovy, Nigérie, Tomáš Kadlec, Tomáš Holub, Domažlice, Sokolov, Západočeská univerzita v Plzni, Facebook, Česko, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Farnost v Klatovech posílí kněz z exotické Nigérie, bude sbírat zkušenosti  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.