Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Když máte chuť slavit, důvod se vždycky najde. Dneska je to naostro!

Den dětí, žen, matek nebo otců. Kalendář je takovými svátky přímo narvaný. Najít se v něm dají mnohé další. Velký zájem určitě vzbudí Mezinárodní den bez kalhotek, který připadá na toto pondělí 22. června. Slavit se začal před osmi lety, kdy na sociálních sítích vznikla skupina fanoušku brojící za chození „naostro“.

Není to tak dávno, kdy chození takzvaně naostro bylo poměrně normální. V dobách Rakouska – Uherska byly módní dlouhé sukně a z hygienických i praktických důvodů ženy spodní prádlo nenosily. Navíc nebylo ani moc dostupné. Trend nosit kalhotky se rozjel až na přelomu 18. a 19. století. Ostatně jak vývoj spoďárů pokračoval můžete vidět ve videu.

Psycholog plesá, urolog kroutí hlavou

Podle psychologů může absence prádla dodat ženě na sebevědomí, bude se cítit volně a pohodlně. Zároveň v perném horku je „větrání“ na místě. V kalhotách a zejména těch obtažených už to tak ideální není. Podle lékařů si tak ženy koledují spíše o infekci.

Spodky jdou na dračku

Občas se objeví nějaká ta aukce a tam kousky z královských šatníků. Před lety se v aukční síni dražily například spodky královny Viktorie. Že šlo o pořádný sběratelský kus dokazuje to, že v pase měly úctyhodných 127 centimetrů. Anonymní kupec za ně tehdy dal v přepočtu 293 tisíc korun.

Je libo Elvisovo trencle? Opět se vracíme do Británie, kde se aukční dům pokusil udat použité prádlo krále Rock 'n' Rollu. Ten tyto trenýrky prý nosil pod kostýmem v roce 1977. O nevábně vypadající kus šactva přesto zájem byl, jeden kupec nabídl dokonce přes 150 tisíc korun.

A do třetice tu máme jednu dražbu, která vzbudila opravdu rozruch a kontroverzi. Hedvábné kalhotky a košilka totiž nepatřila nikomu jinému než samotné Evě Braunové. Prádlo v roce 1945 objevil americký voják v bunkru nedaleko Orlího hnízda. Nyní se jím kochá neznámý kupec, který za ně dal 88 tisíc korun.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto TriStar Pictures / Museum of London / Humbert & Ellis

Štítky naostro, kalhotky, nahota, mezinárodní den bez kalhotek, Rakousko, Viktorie Britská, Eva Braunová, Uherské království, Velká Británie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Když máte chuť slavit, důvod se vždycky najde. Dneska je to naostro!  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.