Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Po stopách pandího uprchlíka, speciální běh podpoří projekty na ochranu přírody

Vypalte za Nepálem. Charitativní běh po stopách známého útěkáře– pandy červené se uskuteční tuto sobotu. Vše poputuje na dobrou věc, a to na projekty zabývající se ochranou přírody. Běh je určen jak trénovaných sportovcům, tak amatérům a rodinám s dětmi.

V sobotu 13.6. budou moci fanoušci sportu, zoo a ochrany přírody vyrazit po stopách legendárního útěku samce pandy červené Nepála v běhu pro ochranu přírody. Známý útěkář si svobody užíval jedenáct dní, než ho zahlédl jeden pejskař.

„Jedná se o nezávodní běh po stopách pandy červené, Nepála, částí zoologické zahrady i mimo ni v délce 5 km pro začínající i zkušené běžce. Zážitková, asi 1 km část trasy s jednoduchými úkoly je určena pro celou rodinu, nejmenší sportovce, či maminky s kočárky,“ uvedl mluvčí zahrady Martin Vobruba

Registrace na závod je z důvodu nařízení vlády nutná online. Podmínky a ceny startovného naleznete ZDE.

Peníze za vyběhané příspěvky poputují na dobrou věc a podpoří záchranné projekty Zoologické a Botanické zahrady. „U nás se jedná o projekty ochrany chřástala polního a sýčka obecného v Plzeňském kraji. V zahraničí podpoříme několik projektů a ohrožených druhů zvířat na Filipínách, západní Jávě a v Indonésii,“ doplňuje Vobruba.

Asi šel slavit narozeniny

Pandí samec Nepál pár dní před útěkem oslavil své třetí narozeniny. Když poznával svět mimo zoo, tak se nejspíš pohyboval v místech s velkým množstvím stromů. Přesně takový porost se táhne od zahrady až k Radčicím, kde byl odchycen. Po odchytu bylo zřejmé, že moc nestrádal a zpátky se své družce se vrátil v perfektní kondici. Panda červená je totiž všežravec a kromě listí nepohrdne ani drobnými živočichy.

Pandu červenou začala plzeňská zoo chovat v souvislosti s africko-asijskými expozicemi v roce 2010. Výběh pandy leží mezi voliérami irbisů, výběhem velbloudů a nosorožců.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Kateřina Misíková

Štítky běh, charita, zoo, Plzeň, sport, víkend, projekt, ochrana přírody, pandy, Nepál, Martin Vobruba, Indonésie, Filipíny

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po stopách pandího uprchlíka, speciální běh podpoří projekty na ochranu přírody  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.