Počasí dnes19 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Plzeň se v tematických prohlídkách vrátí do doby socialismu

Do doby socialismu vezmou letos turisty nové speciální prohlídky Plzně. Tematické pohlídky jsou už čtvrtým rokem u turistů i Plzeňanů žádaným zpestřením letní sezony, letos městská organizace Plzeň - TURISMUS uvede jako novinku Retro prohlídky při příležitosti 30. výročí listopadové revoluce. Průvodci se s turisty vrátí do doby, kdy se na vstupenky do kina Moskva stály dlouhé fronty, kdy v Plzni neexistovala žádná Americká třída a kdy se luxusní zboží, včetně žádaných džínů, dalo koupit za bony jenom v Tuzexu, řekla dnes Helena Mařanová z Plzeň - TURISMUS.

"Při procházce Františkánskou ulicí se lidé dozvědí, že ve zdech františkánského kláštera kdysi sídlila Mototechna, řeznictví nebo holičství. Mluvit se bude také o tom, jak se Plzeň od sametové revoluce změnila," uvedla. V nabídne tematických prohlídek zůstanou i reprízy dalších okruhů z předchozích let.

O původní okruhy tematických prohlídek mají turisté stále zájem. Organizátor cestovního ruchu ve městě se snaží přesto přidávat nová témata. Loni to byly ke stému výročí vzniku Československa prohlídky Prvorepubliková Plzeň, letos jsou to Retro procházky. "Naši průvodci se zaměří na to, jak se v Plzni žilo a jak vypadala v době socialismu. Už jenom to, jak se změnily názvy ulic, zajímavě mapuje historii," řekla ředitelka Plzeň - TURISMUS Zuzana Koubíková. Věří, že prohlídky osloví pamětníky i mladší generaci.

Pokračovat budou i prohlídky Báje a pověsti plzeňské, při nichž alchymista Rudolfa II. vypráví známé i neznámé místní příběhy. Další prohlídky seznamují s plzeňskými osobnostmi.

Prohlídky se konají vždy v sobotu v podvečer od 18. května do začátku září. Vstupenky je možné zakoupit v informačním centru vedle radnice anebo elektronicky na portále Plzeňská vstupenka.

Autoři | Foto Martin Pecuch

Štítky ČR, správa, turistika, zajímavosti, Plzeň, turismus, vstupenka, Listopadová revoluce, Tuzex, Moskva, průvodce, kino, Sametová revoluce, Mototechna, Rudolf II., vznik Československa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Plzeň se v tematických prohlídkách vrátí do doby socialismu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.