Počasí dnes16 °C, zítra12 °C
Úterý 22. října 2024  |  Svátek má Sabina
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Zažijte sváteční gastrotip v plzeňském pivovaru. Oslavte vznik republiky se slovenskými víny a tradičními pokrmy

PR článek

Plzeňané i návštěvníci západočeské metropole si letos mohou dosyta užít originální oslavu Dne vzniku samostatného československého státu. V pondělí 28. října jsou zváni na Degustační večer slovenských vín a chutí v Konferenčním centru Secese, na který od 30. října do 3. listopadu naváže Slovenský týden v Hospodě Na Spilce.

Kuchařští mistři z Hospody Na Spilce připraví v rámci Degustačního večera pětichodové menu zpracované z lokálních surovin. Servírovat se bude například teplý předkrm – zubáč s hráškem, chorizo omáčkou a kerblíkem, následující hlavní chod nabídne jehněčí hřbet, presovaný špenát, kroketu z ovčího sýra, espumu ze smržů, chips z jehněčího boku, rizoto z ječmene a tarhoni. Samozřejmě nebude chybět závěrečný sladký dezert: větrník, krém z bílé čokolády a brynzy, čokoládová hlína.

O párování vín a zasvěcené povídání o víně se během degustačního večera postará zkušený slovenský enolog a someliér Vladimír Hronský, který říká: „Můj život je víno. Od studií na vinařské škole a později na univerzitě jsem si k němu vybudoval svoji vlastní cestu. Na jejím začátku stál můj děda, který byl mým mentorem. Učil mě rozumět vinařství, ale i vinohradu. Bez kvalitních hroznů totiž nevyrobíte dobré víno.“ Degustační večer slovenských vín a chutí začne v Konferenčním centru Secese v plzeňském pivovaru v 17 hodin.

Tím ovšem netradiční oslava vzniku Československa nekončí. V Hospodě Na Spilce na nádvoří plzeňského pivovaru bude od středy 30. října do neděle 3. listopadu k dispozici kromě stálého menu i speciální nabídka slovenských jídel. Opět s možností doplnit pokrm vybraným slovenským vínem nebo si rovnou zakoupit celou lahev. V rámci Slovenského týdne hosté ochutnají to nejlepší z kuchyně našich sousedů, včetně kapustnice, halušek s brynzou a restovanou slaninou, jeleního ragů s kořenovou zeleninou a bramborovými šulanci nebo žemlovky s marinovanými slivkami a tvarohem.

On-line prodej vstupenek na Degustační večer slovenských vín a chutí (2 399 Kč/osoba) ZDE

Ohodnoť článek

Štítky Plzeňský Prazdroj, plzeňský pivovar, gastrotip, degustační večer, slovenský týden, slovenská vína

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zažijte sváteční gastrotip v plzeňském pivovaru. Oslavte vznik republiky se slovenskými víny a tradičními pokrmy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.