Počasí dnes19 °C, zítra15 °C
Úterý 10. září 2024  |  Svátek má Irma
Bez reklam

Horší kvalita vody je před víkendem v Plzeňském kraji na Babylonu a na přehradě Hracholusky

V Plzeňském kraji je kvalitní voda na koupalištích v Rokycany, Planá na Tachovsku, Strážov na Klatovsku, Smržovice a Kdyně na Domažlicku a v Blovicích v okrese Plzeň-jih. Vhodné ke koupání jsou dále rybníky Bolevecké soustavy v Plzni, Hnačov na Klatovsku a zatopený lom Starý Klíčov na Domažlicku. Zhoršená jakost vody je v přehradě Hracholusky na severu Plzeňska, na rybníku Babylon u Domažlic a v Košuteckém jezírku v Plzni. Na svém webu to uvedli krajští hygienici.

Zhoršená jakost vody je podle nich na Hracholuskách, největší vodní ploše kraje, kde klesla průhlednost a přibyly sinice na obou stranách nádrže, tedy na hrázi i na Radosti. U hráze lze ale podle hydrobiologa Jindřicha Durase koupání stále doporučit.

Soustava plzeňských rybníků si stále drží dobrou kvalitu vody. Jde o Velký Bolevecký rybník, a to jak na hrázi, tak na pláži Ostende, Kamenný Senecký a Šídlovský rybník. Bolevecký rybník má slušnou průhledné vodní rostliny. "Správci se snaží prostřednictvím vyžínací lodi Bolek udržovat množství rostlin tak, aby plavci mohli využívat většinu plochy rybníka," řekl Jindřich Duras.

Kvalitní vodu má také velmi oblíbené velké přírodní koupaliště v Rokycanech. "V horkých dnech chodí denně 1500 až 2000 návštěvníků," uvedla mluvčí města Adriana Koláčková. Letošní letní návštěvnost zřejmě překoná loňskou, kdy přišlo 45 000 lidí.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Luboš Vrabec

Štítky kvalita vody, koupání, zdraví, koupaliště, voda na koupání

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Horší kvalita vody je před víkendem v Plzeňském kraji na Babylonu a na přehradě Hracholusky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.