Počasí dnes28 °C, zítra20 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

Středoevropská rally zná svou trať. Nejlepší posádky světa opět zamíří také na Šumavu

Druhý ročník Středoevrpské rally zná svou trať. Soutěž mistrovství světa se pojede od 17. do 20. října na tratích v Česku, Rakousku a Německu a slibuje napínavé souboje nejlepších pilotů planety. Trasy jsou připravené, v Čechách se pojedou také speciální test ve Velké Chuchli a rychlostní zkoušky Klatovy, Strašín a Šumavské Hoštice.

Na jižním okraji Prahy, na silnicích v okolí Točné, se pojede shakedown Středoevropské rally. „Shakedown na okraji Prahy rozšiřuje možnosti českých fanoušků vidět nejlepší piloty světa v akci. Věříme, že se nám tak podaří vtáhnout příznivce do dění hned od prvního dne soutěže a zprostředkovat další velice intenzivní zážitek v hlavním městě. Servis k shakedownu bude ve Velké Chuchli,“ prozradil Tomáš Kunc, generální sekretář Autoklubu České republiky a jednatel rally, kterou při loňské premiéře navštívilo sto dvacet pět tisíc diváků. 

Shakedown se v oblasti Točné pojede ve čtvrtek, týž den po obědě se uskuteční ceremoniální start na Hradě a hned poté superspeciání rychlostní zkouška na dostihovém závodišti ve Velké Chuchli, kde bude i servis pro shakedown. Ten je v Praze novinkou, loni se jel v Německu. „Loni se jednalo o první ročník, který se náramně vydařil, ale samozřejmě měl i nějaké drobné chyby. Z nich jsme se pro letošní ročník poučili,“ doplnil Tomáš Kunc. Jezdci tak budou ušetřeni dlouhých přejezdů, na které si někteří stěžovali.

Po speciálce ve Velké Chuchli ve jezdci přesunou do Klatov, kde se ještě večer jede téměř devítikilometrový test. Ten si jezdci v pátek dvakrát zopakují, zbývající čtyři rychlostní zkoušky na českém území se pojedou v okolí Strašína a Šumavských Hoštic a vycházejí z upravených verzí zkoušek, jež byly na programu již v loňském roce.

V sobotu a v neděli se akce přesouvá do Rakouska a Německa. Novinkou je rychlostní zkouška severovýchodně od Hauzenbergu zvaná Granit und Wald. Následné testy Beyond Borders a Schärdinger Innviertel vycházejí z osvědčených tratí z loňského roku. V neděli se pojede další nová rychlostní zkouška zvaná "Knaus Tabbert Am Hochwald", posledním testem je Passauer Land, který bude jako závěrečná rychlostní zkouška rallye započítávána také jako "Power Stage", na níž mohou rallyeové týmy získat důležité body navíc. Celkem se pojede 18 rychlostních zkoušek, které měří celkem zhruba 310 kilometrů.

Ohodnoť článek

Foto Středoevropská rally

Štítky rallye, Česko, Praha, Velká Chuchle, Německo, Tomáš Kunc, Rakousko, Klatovy, Strašín, Autoklub České republiky, Středoevropská rally

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Středoevropská rally zná svou trať. Nejlepší posádky světa opět zamíří také na Šumavu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.